home EVENIMENT, POLITICA România caută un elicopter pentru Forţele Terestre

România caută un elicopter pentru Forţele Terestre

Share

România intenționează să-și procure un elicopter de sprijin aerian apropiat pentru trupele sale terestre, marfă și capacitățile de evacuare medicală, potrivit unei solicitări postate pe site-ul US Federal Business Opportunities (FedBizOpps), pe 7 septembrie, anunţă Jane’s.

Cererea pentru o astfel de platformă a fost emisă de către armata SUA în numele Forțelor Terestre Române pe 7 septembrie.

Platforma va fi capabilă să furnizeze spirjin aerian apropiat pentru trupele terestre, la o altitudine de 90 de metri sau mai puțin; angajarea în teatrul de operaţiuni de vehicule blindate; utilizarea de sisteme de ţintire în infraroșu și de altă natură; operațiunile de zi și noapte și pentru toate tipurile de vreme; transportul personalului și mărfurilor; efectuarea de evacuare medicală; furnizarea de comandă și control.

România este interesată ca armata americană să-i furnizeze numele fabricantului şi modelul acestui elicopter; kituri de misiune și configurații care îndeplinesc cerințele clientului (inclusiv materiale de calificare); specificațiile de performanță ale aeronavelor (cu și fără kituri de misiune); să estimeze costuri recurente și non-recurente; costurile de operare; timpul de productie; pachetele de formare disponibile.

Răspunsurile vor fi depuse până pe 14 septembrie.

Forțele Terestre Române nu operează în prezent nici un fel de active de aviaţie, deci nici un elicopter, aşa că este greu de estimat platforma pe baza activelor existente, care ar putea avea nevoie de înlocuire (toate aeronavele sunt operate de Forțele Aeriene Române și de Marină).

Cu toate acestea, pe baza cerințelor, există o serie de platforme care ar putea îndeplini un astfel de set de misiuni, inclusiv (dar fără a se limita la acestea) Airbus Helicopters H145M; Airbus Helicopters H215M; Airbus Helicopters H225M; Bell OH-58D Kiowa Warrior; Bell 407GT; Bell UH-1Y Venom; Boeing AH-6i şiMD Helicopters Inc MD 530F.

Având în vedere bugetul probabil restrâns al Românieo pentru astfel de achiziții publice, candidatul cel mai probabil ar fi OH-58D Kiowa Warrior, pe care Armata SUA îl vinde ca fiind pestecerințe.

Citeşte şi
Vona Gabor punând calea la ţară cu Alexandr Dughin. Este Jobbik
Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul
Armata egipteana a decis aducerea în faţa Curţii Marţiale a unei bloggeriţe de 20 de
This crisis originated in a financial system generating paper assets whose value depended on the
News Corp., în dificultate din cauza scandalului interceptărilor din Marea Britanie, intenţionează, pentru moment fără
Conducerea trustului News International ştia din 2007 despre practica interceptărilor telefonice de către jurnalişti şi
Când s-a prins Vântu că și-a luat-o, le-a oferit suta de mii pentru 1%. Restul
Academia Catavencu merge mai departe la Adamescu-n curte, fara catavenci, care-si fac o alta revista,
Pentru marca Academia Cațavencu se vor bate Orlando Nicoară, director general Mediafax Group, și Claudiu
Pro TV a achiziţionat de la Talpa Distribution drepturile pentru "The Voice", cel mai nou
Share