home POLITICA PSD nu se linişteşte şi continuă lovitura împotriva Justiţiei

PSD nu se linişteşte şi continuă lovitura împotriva Justiţiei

Share

PSD nu dă deloc semne că s-ar linişti şi continuă lovitura de forţă contra Justiţiei. Aşa cum anunţam de astă-noapte, un proiect de lege cu conţinutul identic cu cel al OUG 13 a fost trimis sistemului judiciar.

Oroarea continuă. Proiect de lege cu conţinutul OUG 13

UPDATE 00.58: Express de Banat Ordonanță pentru tata! Inspectorul Grindeanu, tatăl premierului României, scapă de întâlnirea cu judecătorii într-un dosar de abuz în serviciu! Nicolae Grindeanu, fostul inspector școlar general din Caraș-Severin, nimeni altul decât tatăl premierului care a albit politicienii penali printr-o ordonanță scandaloasă, nu va mai ajunge în sala de judecată după ce Guvernul PSD – ALDE a dat ordonanța prin care favorizează infractorii!

Observaţia StareaPresei.ro: Este cam târziu, dar este bine să ştim. Sorin e băiatul lui tata.

UPDATE 21.51: Digi24 Peste 25.000 de protestatari sunt acum la Piaţa Victoriei din Bucureşti.

UPDATE 21.46: Peste 12.000 de oameni, acum, în Piaţa Victoriei.

UPDATE 21.42: CU CAPUL ÎN JOS Adrian Năstase, bloger independent, fost prim-ministru: Se fac manifestatii de sustinere si in alte tări. Protestatarii anunta, cu bucurie:”Moldova e cu noi”, „Bulgaria e cu noi”. S-ar putea să se organizeze manifestatii de sustinere si in Ungaria sau Rusia. Astept, anunturi cu laser de tipul „Rusia e cu noi”.

UPDATE 21.33: NATO a amânat întâlnirea pe care urma să o aibă cu ministrul de Externe Theodor Meleşcanu. EvZ intoxică din titlu, afirmând că această evoluţie este EFECTUL PROTESTELOR. Articolul e semnat Andrei Vişan.

UPDATE 21.10: La Cotroceni mai sunt 1.000 de manifestanţi. Maximul de protestatari a fost de 2.000 de persoane.

UPDATE 21.06: Iniţiativă deosebită a criticului de artă Pavel Şuşară.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Tăriceanu minte BBC

UPDATE 21.02: Digi24 Tăriceanu crede că BBC înseamnă Bere Băuturi Chitila. Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a zugrăvit o imagine a procurorilor, mai ales a DNA, care dau buzna, în echipă cu serviciile secrete. Procurorii merg mână în mână cu judecătorii, a acuzat el, şi încalcă libertăţile civice ale cetăţenilor români într-un mod cum nu a mai fost văzut de pe vremea comuniştilor.

DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România.

Vicepreşedinte ALDE demisionează din partid

UPDATE 20.56: Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, şi-a dat demisia din partid. Beciu fusese propus pentru excludere din partid. Motivul: în timpul protestelor i-a făcut pe manifestanţi cretini şi nazişti.

Mediafax: Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România: Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă

UPDATE 20.31: Realitatea TV Peste 10.000 de manifestanţi sunt la Piaţa Victoriei din Bucureşti. Protestele continuă în toată ţara.

UPDATE 20.29Mediafax Declaraţie foarte plastică a mai puţin cunoscutului senator PMP Traian Băsescu Aş caracteriza acest buget ca fiind un buget imprudent, riscant pentru că pleacă de la premise ideale şi idealiste. Vă spune un om care a mai văzut acest film în 2009 când Comisia Naţională de Prognoză dăduse pentru 2009 o creştere de 5,6% şi a fost o creştere negativă de 7,1%. De aceea, nu pot să nu vă spun că am senzaţia, privind la legile care au guvernat întocmirea acestui buget, că avem două trenuri care merg pe aceeaşi linie din direcţii opuse fiecare cu 100 km/oră, iar în regulatorul de circulaţie avem un om de la mişcare care este beat.

A treia sucire a Ministerului Justiţiei

UPDATE 20.05Ministerul Justiției organizează, “în perioada următoare, un grup de lucru inter-instituțional, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai tuturor profesiilor sistemului judiciar, societații civile și mediului academic, în vederea elaborării unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, care să cuprindă și să pună în aplicare deciziile Curții Constituționale pronunțate, până în prezent“.

UPDATE 19.37: Cancan La Cotroceni a apărut o ţigancă de bine, care a declarat presei că este Floricica Dansatoarea şi a veit să demonstreze contra preşedintelui Klaus Iohannis.

HotNews: Nici un participant la manifestatia convocata pe Facebook de catre sustinatorii PSD in centrul Pitestiului si programata la ora 17.00

UPDATE 19.26: Vedem acum declaraţia lui Dragnea de acum câteva ore. Omul acesta şi-a pierdut controlul şi nu mai ştie ce spune. Vorbeşte despre “alegeri care s-au desfăşurat în mod paşnic“.

Grindeanu trage de timp

UPDATE 19.25: Agerpres Grindeanu: O decizie cu privire la ministrul Justiției va fi luată miercuri seară sau joi.

UPDATE 19.09: În discursul său asupra bugetului, Sorin Grindeanu a reafirmat că Guvernul doreşte să înfiinţeze Fondul Suveran de Investiţii. De unde bani – nu se ştie. Acest fond va deveni cea mai mare puşculiţă de partid din istoria ultimilor 27 de ani – este aproape o certitudine.

Digi24: Motivul pentru care se amână demiterea lui Iordache: Nu mai sunt oameni în conducerea Ministerul Justiţiei.

UPDATE 19.07: Realitatea.net PSD a căzut dramatic în sondaje. Primarul Iaşiului, Mihai Chirică, spune că a scăzut cu 23%. Adică la jumătate.

PSD organizează a doua contramanifestaţie

UPDATE 19.04: În context, PSD îşi scoate manifestanţii în stradă. Contramanifestaţia de protest de la Cotroceni e jalnică. Parcă este cea de primire a minerilor, în 13-15 iunie 1990.

Surse Realitatea TV afirmă că în unele judeţe “manifestanţii” PSD sunt luaţi cu forţa şi băgaţi în maşini. Unii lideri locali, ca acela de la PSD Vaslui, ameninţă cu contramanifestaţii la nivel local.

UPDATE 19.01: La declaraţii, Grindă o ţine langa cu punerea Codului Penal şi celui de Procedură Penală în conformitate cu deciziile CCR privind neconstituţionalitatea unor articole. Dacă e să ne gândim la trecutul recent, înţelegem că urmează noi atacuri la actul de justiţie.

UPDATE 18.59: După discursul pe tema bugetului din plen, premierul Grindeanu a ieşit la declaraţii. Discursul a fost tern, tehnic şi afirmă implicit toate cucurile economice din Legea bugetului. Cel mai simplu – creştere economică 5,2%. De ce nu 7%?

Ministerul Justiţiei, sucire în interiorul sucirii

UPDATE 18.55: Cabinetul Grindeanu se bâlbâie. Ministerul Justiţiei a anunţat că a retras versiunea proiect de lege a OUG 13 şi pregăteşte un alt proiect de lege mai amplu.

În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, iar acestea vor fi analizate în perioada următoare.

Imediat, ne duce gândul la o altă idee fixă a PSD – Statutul magistraţilor. Prin schimbarea acestuia, PSD doreşte să facă aşa fel încât procurorii să fie traşi la răspundere pentru dosarele pe care le-au trimis în instanţă şi care care au fost respinse de instanţe sau la care instanţele au dat dreptate inculpaţilor.

Un alt subpunct al acestei idei fixe este transformarea procurorilor din magistraţi în funcţionari publici.

Preşedintele se va adresa Parlamentului

UPDATE 14.25: Realitatea.net Klaus Iohannis se va adresa Parlamentului, mâine, începând cu ora 12:00, au decis birurile permanente ale Legislativului.

Klaus IohannisDoresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii.

UPDATE 14.05: Procurorul Constantin Sima este audiat la această oră la DNA în Dosarul Ordonanţa Penalilor.

Ad absurdum

UPDATE 13.56: Lucrurile capătă un caracter absurd: PSD şi ALDE ar putea semna un protocol al coaliţiei. Săptămânal, va avea loc o întâlnire, la care vor decide tot ce fac, politic şi guvernamental. Este incredibil…

UPDATE 13.51: Protestatarii deja au început să se adune la Piaţa Victoriei. La acastă oră sunt deja câteva zeci. Unii şi-au adus cu ei birourile şi laptopurile şi lucrează.

UPDATE 13.47: Nervii încep să cedeze în coaliţie Călin Popescu a avut acum câteva zeci de minute o descărcare nervoasă. El s-a certat cu un jurnalist. Subiectul discuţiei sale era despre ce discută şi de ce discută ce discută cu jurnalistul. Totul, pe un glas tremurând, extrem de tensionat şi aproape sugrumat de nervi.

Ministerul Justiţiei, sucire

UPDATE 13.42: Ministerul Justiţiei susţine într-un comuicat că nu mai este interesat momentan să modifice Codurile Penale.

Capriciu de Goya
“La fel ca şi bunicul său”

Din proiectul de act normativ lipseşte numai pragul de 200.000 de lei. În acelaşi timp, declaraţiile sfădătoare ale politicienilor PSD continuă. Liviu Dragnea a declarat că Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze.

În acelaşi timp, fiecare ieşire publică a lui Călin Popescu Tăriceanu este o nouă sfidare la adresa democraţiei. Pe de altă parte, fostul deputat PSD Aurelia Cristea face dezvăluiri edificatoare. Ea susţine că Liviu Dragnea are un plan de subjugare a Justiţiei Române.

PSD este scindat, pârâie, dar încă nu crapă

În mod evident, toţi liderii PSD-ALDE sunt extrem de nervoşi, dar coaliţia şi partidele acestea încă nu se fisurează. În pofida faptului că, se pare, Liviu Dragnea este puternic contestat în PSD.

Astfel, se pare că întreLiviu Dragnea şi Sorin Grindeanu s-a produs o ruptură. Unele voci spun că, la un moment dat, spre finalul săptămânii trecute, Grindeanu a vrut să abroge OUG 13 înainte ca Dragnea să fie de acord cu asta. Astfel, premierul ar fi dorit să iasă public încă de vineri.

Faptul că în PSD există mai multe tabere care se luptă acum pentru putere nu trebuie să ne păcălească. În PSD întotdeauna au existat tabere. Unele sunt mai ponderate, altele mai extremist-reacţionare, dar toate au aceleaşi apucături. Mai mult sau mai puţin estompate.

Citeşte şi
PSD va primi încă aproape un milion de euro, bani electorali

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să plătească Partidului Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

PSD nu se linişteşte. „Guvernul pune în pericol medicii şi pensionarii”

Senatorul Florian Bodog (PSD) atacă guvernul PNL, susţinând că îi pune în pericol pe medici Read more

Şerban Nicolae spune lucruri trăsnite: “Ne punem profesionalismul la dispoziţia românilor”

Liderii PSD l-au trimis pe senatorul PSD Şerban Nicolae să citească o declaraţie, prin care Read more

PSD îşi asumă meritul pentru robotul ce dezinfectează spitalele

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu se laudă cu faptul că un robot a fost pus Read more

Orlando Teodorovici face direct cu Antena 3 dintr-un restaurant

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici a apărut în direct la Antena 3, chiar dintr-o cârciumă, Read more

Share