home CORUPTIE, POLITICA Parlamentul încearcă să readucă la viaţă OUG Marţi 13, abrogată

Parlamentul încearcă să readucă la viaţă OUG Marţi 13, abrogată

Share

După abrogarea OUG 13 prin emiterea OUG 14, Parlamentul face demersuri evidente pentru resuscitarea celei dintâi. Legea de aprobare a OUG 14, ieşită din Parlament cu defecte constituţionale, e periculoasă.

LATER EDIT: OUG 14 a fost atacată în contencios administrativ, la CAB, de Luiza Căzănescu, o inculpată pentru abuz în serviciu într-un dosar de la DNA Ploieşti. De fapt, sunt trei plângeri contra OUG 14.

===

Oricând poate apărea, în oricare dintre dosarele de abuz în serviciu, un avocat care să procedeze legal. El poate sesiza neconstituţionalitatea OUG 14. Este clar despre ce vorbim. PSD este sinucigaş.

Dragnea şi acoliţii lui doresc ca în viitorul apropiat CCR să constate neconstituţionalitatea OUG 14. Astfel, OUG 13, care “nu există“, “şi-a încetat efectele“, va reintra în vigoare.

Curtea Constituţională vorbeşte aceeaşi limbă cu PSD

Curtea Constituţională a refuzat să analizeze constituţionalitatea OUG 13. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că instituţia sa nu se pronunţă pe ceva ce nu există.

CCR, sub preşedinţia lui Augustin Zegrean, s-a pronunţat pe constituţionalitatea unor acte normative abrogate. Azi, Eugen Nicolicea a dat presa afară de la dezbaterile pe OUG 14 din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

La declaraţia de după şedinţă, mimând că rupe cu OUG 13, Nicolicea a manifestat de fapt aceeaşi intenţie implicită. Mai jos, citat integral declaraţia sa, cu comentariile noastre, cu roşu aldine.

Parlamentul Ruşinii Naţionale e aici. OUG 13, la încălzire

Ne-a sosit înştiinţarea, nu avem la Comisie deocamdată, nu ni s-a repartizat sau nu a ajuns OUG 14. Că parcă nu tot voi sunteţi cei ce stabiliţi ce soseşte, ce nu, când soseşte, sub ce formă…

Profitând de această discuţie, personal le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia. În aşa fel încât să se poată lua următoarele măsuri, la următoarea şedinţă şi acesta a fost consensul. E discutabil. Informaţia e otrăvită. Trebuie văzut dacă nu cumva PNL şi USR nu au fost de acord cu acest lucru.

Ordonanţa care nu mai există, ba e abrogată, ba şi-a încetat efectele

Consensul este OUG 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia Ordonanţei 13. Ia să vedem cum anume. În sensul că i-au încetat toate efectele juridice de la data la care Ordonanţa 14 a intrat în vigoare. Corect, dar…

Adică OUG 13 a fost abrogată la data respectivă. Şi ce te faci dacă se constată că legea de aprobare a OUG 14 e neconstituţională? Intră în vigoare OUG 13. “Atunci se va ocupa de ea CCR” – ar fi replica lui Nicolicea. Comentariul nostru – dar intrarea sa în vigoare va produce efecte dramatice. Vi le asumaţi politic?

Ordonanţa 13 nu a venit. Parcă trebuia să se suie în tren şi să vină singură, orfană, de la Popleaca.

Eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanţei 14 să facă specificaţia că Ordonanţei 13 i-au încetat efectele. Egal cu zero. Şi-a încetat efectele, şi le poate relua. La data la care a fost abrogată de Ordonanţa 14 şi, prin urmare, procedura legislativă încetează. Ca să zicem aşa, jenibil şi, simultan, penant.

Citeşte şi
Prin votarea eliminării taxei radio-tv, Parlamentul României a votat practic pentru revenirea SRR şi SRTv
Raportul MCV privind România a fost publicat miercuri de Comisia Europeană. Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans,
Senatorul PSD Şerban Nicolae îşi bate joc de Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Ironic, acesta
Dacă l-a pus ministru al Justiţiei, Liviu Dragnea avea nişte exigenţe privind Tudorel Toader. Profesionist
În postarea precedentă, am prezentat discursul jurnalistului Liviu Avram. A urmat cel al filosofului Gabriel
Jurnalistul Liviu Avram de la Adevărul a şters podelele cu Sistemul Corupt la Bruxelles. La
OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa
Vă prezentăm fărădelegile Cabinetului Grindeanu atunci când a adoptată OUG 13, pe 31 ianuarie 2017.
Actanţii PSD încearcă avan să scape de mâna DNA cu ajutorul CCR. Fostul pesedist Valer
Capcana parlamentară reprezentată de OUG 13 şi OUG 14 s-a simplificat, dar există în continuare.
Share