Marşul Unirii, Chişinău: 50.000 de manifestanţi VIDEO

Share

50.000 de persoane au participat duminică la Marşul Unirii, cel mai amplu marș unionist de la Chișinău. “Unirea României cu Republica Moldova a intrat în linie dreaptă”, titrează Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

download comunicatul Platformei Unioniste Acțiunea 2012

Participanții la Marşul Unirii au salutat constituirea Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în anul 2018.

Suntem din ce în ce mai mulți, iar vocea noastră se aude tot mai puternic. În această zi de sărbătoare, la împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, avem de transmis un mesaj: vom spori eforturile pentru ca centenarul Unirii să ne găsească întregi ca neam.

, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, la Marşul Unirii.

Obținerea consensului politic, prin care partidele politice parlamentare convin asupra ideii de îndeplinire a Reunificării, informarea partenerilor euroatlantici privind opțiunea națiunii române și explicarea avantajelor pe care Reîntregirea României ar aduce-o lumii transatlantice, aprobarea de către Parlamentul de la București a principiilor Reunificării – sunt câteva etape ale Foii de parcurs pe care unioniștii le vor realiza până în anul 2018.

Ca reacţie la Marşul Unirii, reprezentanții Mișcării Voievod au pus la cale o provocare, exact cu ocazia celei de a 98-a aniversări a Unirii Basarabiei Cu România.

În timpul marșului acestuia-replică, un grup de tineri a desfășurat o pancartă, pe care scria: „unioniști, deci trădători”, informează Unimedia.

Grupul de persoane a fost înconjurat imediat de oamenii legii, care nu au permis degenerarea situației.

Unul dintre tinerii care ținea pancarta este Igor Sârbu, care susține că este liderul unui ONG, numit Scutul Moldovenesc.

Share