home POLITICA Marş de protest către Parlamentul României, duminică seară

Marş de protest către Parlamentul României, duminică seară

Share

Un marş de protest amplu va avea loc duminică seară în Bucureşti. El se desfăşoară sub dictonul “Secuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul”.

UPDATE 21.04: Digi24

UPDATE 21.56: Proteste semnificative au loc şi la Târgu Mureş şi Alba Iulia.

UPDATE 21.57: Realitatea.net “În Sibiu s-au adunat circa 2.500 de persoane, protestul fiind în desfăşurare la această oră.”

UPDATE 21.56: Realitatea.net “Nici frigul și nici lapovița nu îi împiedică pe români să iasă în stradă, în fața Guvernului, și să apere Justiția cu J mare. Manifestanții s-au organizat pe rețelele de socializare pentru a protesta față de modificarea Legilor Justiției și fata de amputarea Codurile Penale, ce se pregătește în Comisia Iordache.”

UPDATE 21.18: 8.000 de manifestanţi protestează la Cluj. TImişoara şi Bistriţa de asemenea sunt în stradă.

UPDATE 20.52: Jandarmii i-au redirecţionat pe manifestanţi în Parcul Izvor.

UPDATE 20.42: Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, pentru Realitatea TV, spune că ninge, e trafic rutier şi din cauza asta nu permit blocarea completă a traficului în tonă. Din raţiuni tactice, reprezentantul nu spune câţi Jandarmi sunt în faţa Parlamentului.

UPDATE 20.38: 4.000 de manifestanţi nu sunt lăsaţi de Jandarmi să înainte pe Platoul Izvor, în faţa intrării la Camera Deputaţilor. Jandarmii efectiv stau ca un zid, tăcuţi, neclintiţi. Starea de tensiune este foarte mare. Jandarmii au pus garduri. Începe să se formeze baricada fizică a Parlamentului penalilor. Situaţie asemănătoare cu cea din Buenos Aires, de acum câteva zile.

UPDATE 19.47: Protestatarii din Bucureşti au ajuns în faţa Palatului Regal, unde au scandat “Regele Mihai” şi au aplaudat. Manifestanţii au trecut pe lângă Palat în linişte, încet, cu capul plecat. Apoi, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

UPDATE 19.39: Altă transmisie live din Cluj:

UPDATE 19.24: Digi24 2.000 de protestatari în drum spre Parlament.

UPDATE 19.19: Marş de protest şi la Craiova.

UPADTE 19.17: Digi24 Peste 1.500 de manifestanţi la Bucureşti, în marş spre Palatul Parlamentului.

UPDATE 19.06: 1.000 de manifestanţi sunt în stradă, la “Marele protest împotriva corupţiei”, cum este numit de ardeleni.

UPDATE 19.04: Peste 1.000 de manifestanţi sunt în stradă la Cluj. Corespondentul României libere, Claudiu Pădurean, în direct:

UPDATE 18.36: Digi24 La Bucureşti sunt peste 1.000 de manifestanţi, la Iaşi 150.

UPDATE 18.23: Cluj – 200 de manifestanţi. Braşov – 100 de protestatari. Galaţi – 100 de manifestanţi.

UPDATE 18.17: Digi24 600 de manifestanţi s-au adunat la acest moment pe zona pietonală din centrul Pieţei Victoriei. Ei doresc să plece într-un marş spre Palatul Parlamentului.

UPDATE 18.03: 300 de manifestanţi se află la acest moment la Piaţa Victoriei, pe o vreme să nu dai afară un câine, cu umbrele, gugi şi pelerine. Evident, iar este proteste duminică şi iar plouă. Să fie cumva şi un război geoclimatic?

UPDATE 18.02: Câteva sute de oameni au protestat în tăcere, legaţi la ochi sau la gură cu benzi negre, într-un flash mod, în cursul zilei.

Mutilarea Legilor Justiţiei continuă. Ţara fără Cod Penal

Mai jos, comunicatul integral al organizatorilor.

motto: “Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul” Regele Mihai, discurs în Parlamentul României, 25.10.2011

Marş de proteste contra asaltului împotriva Justiţiei

Ieșim duminică să tragem un semnal de alarmă față de asaltul împotriva Justiției.
(LUNI, 18 Decembrie, la Senat se dă votul final pe Legile Justiției)

Ne întâlnim la ora 17:00 în Piața Victoriei, urmând să plecăm în marș către Casa Poporului, la ora 18:00. Traseul va fi următorul : Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite – Parlament, unde ne oprim și aprindem luminile telefonului.

Sau fiecare în orașul lui.

Marş duminică, pentru a da alarma

Hai să fim cu toții în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt.

E nevoie de următoarele: Oale / cratițe / capace / polonice / linguri/. În acest fel ne facem auziți. Vedeți cum a fost la Cluj duminica trecută :https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/724969691025272/

Marş de protest. Îi putem opri? Da, categoric!

Îi PUTEM opri? Da, categoric! VREM să îi oprim? La întrebarea asta va trebui să ne răspundem fiecare în parte, onest. Ce e sigur, însă, e că răspunsurile noastre, adunate la un loc, vor determina viitorul nostru și al României pentru mulți ani de acum încolo.

O descriere a ce urmează să se întâmple în România :
https://www.petreanu.ro/noul-penal-imaginat-politicieni-descrie-republica-romana-infractorilor/

Cum evoluează calendarul pentru încătușarea Justiției:
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22176276-alerta-amendamente-distrugatoare-pentru-justitie-suspectii-coruptie-nu-mai-pot-arestati-preventiv-procurorii-nu-mai-pot-comunica-nici-fel-informatii-din-dosare-beneficiul-cui-modifica-articolul-referi.htm

Marş de protest. Alte probleme presante

În afară de Legile justiției sunt mai multe probleme presante:

– Nationalizarea mascată a Pilonului II de pensii
– Modificările codului fiscal, ce urmează sa arunce România într-un haos, începând cu 1 ianuarie 2017.
– Pe plan local, Gabriela Firea face un stat în stat din primăria București.
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22173791-primele-achizitii-facute-firmele-proaspat-infiintate-gabriela-firea-brad-inchiriat-14-000-euro-spiridusi-din-polistiren-masini-laptopuri-borduri-plus-campionii-achizitiilor-sunt-firme-noi-noute-action.htm

La toate acestea se adaugă și situația gravă din Sănătate, Educație, infrastructură, Economie, Cultură.

Marş de protest. CE POȚI FACE?

1. Hai în stradă. Te simți revoltat, încrezător ca vom reuși sau, din contră, obosit și resemnat? Hai oricum! Stările trec, faptele rămân și ele sunt singurele care contează. In februarie am oprit OUG13. Asta o sa facem si acum.

2. Contactează-ți parlamentarii și cere-le să respingă toate modificarile aduse legilor justiției. Sună-i! Scrie-le! Mergi în audiență! Pune accent pe senatori deoarece VOTUL FINAL pentru legile Justitiei se dă luni, 18 Decembrie, la Senat! Efortul tău contează!

3. Scoate-ți din cap odată pentru totdeauna ideea că “Degeaba! Nu se schimbă nimic! Deja suntem în Dictatura!”. Fals. Nu este nimic pierdut! Atâta timp cât suntem uniți și hotărâți, aceste propuneri nu vor trece, iar România va rămâne o democrație.

Marş de protest. Informează-te!

4. Informează-te și informează-i pe ceilalți! Găsești materiale foarte clare pe Corupția Ucide, Declic, REZISTENTA, Factual.

5. Ne bucurăm pentru că faci parte din aceasta comunitate. Ca să putem să ne facem auziți avem nevoie de ajutorul tău. Te rugăm să dai share evenimentului + invite + mesaje private .

6. Dacă nu locuiești în București, ieși oriunde te afli. (Mulți sunt prezenți la sediile PSD din țară, discuta cu cei din orașul tău și organizați-vă )

#vavedem #faraviolenta!

Notă : fiecare este răspunzător în fața legii pentru comportamentul din timpul protestelor.

Share