home CORUPTIE, POLITICA Gargamel şi criteriile demne de Absurdistan pentru şefia DIICOT

Gargamel şi criteriile demne de Absurdistan pentru şefia DIICOT

Share

Tudorel Gargamel Toader, ministrul Justiţiei din Republica Dragnia, a explicat la Constanţa de ce l-a ales pentru DIICOT pe procurorul Felix Bănilă. Argumentele sale sunt demne de o cauză mai bună. Le vom demonta, unul câte unul, cu roşu.

Felix Bănilă, propunerea lui Tudorel Toader la conducerea DIICOT

Gargamel şi concursul (aproape) fără candidaţi

“Eu am trimis scrisoarea către procurorul general al republicii când am declanşat procedura de selecţie, rugându-l să anunţe tot sistemul pentru cei care îndeplinesc condiţiile legale şi vor să fie şefi să vină, să am baza mare de selecţie.

N-au venit decât doi, cel care este încă în funcţie şi cel pe care l-am propus. Alegi din ce ai…” Dacă n-au venit, înseamnă că nu vor să se bage în povestea asta, că ştiu toţi ce vrei să faci, Gargamel. Eşti notoriu.

Ce s-a întâmplat cu Daniel Horodniceanu?

A, că nebunul de Horo, care deja s-a izbit cu capul de toţi pereţii, a zis “Ok, merg la concurs!”, se poate explica în mai multe feluri.

1. Ştia că nu are nici o şansă, că îi poartă sâmbetele dom’ ministru. Şi a zis că măcar să joace jocul până la capăt, că oricum nu va fi nominalizat. (“Mor în picioare, ca la Piatra Neamţ!”) Asta după ce iniţial a anunţat că nu mai vrea alt mandat.

2, A auzit că s-a înscris Bănilă şi s-a enervat.

3. I-a pus coaliţia PSD-ALDE sare pe coadă. Puţin probabil. Dacă-i punea, îl propuneai pe el.

Gargamel zice că putea să nu propună pe nici unul

Sigur, aveam şi varianta să nu propun pe nici unul. Ba da, aveai varianta. Apoi, dădeai un semnal de încredere în Justiţie, în loc să o subminezi şi organizai alt concurs. Sau putea să demisionezi, Gargamel. Dacă nu propun pe nici unul ar fi însemnat că Horodniceanu nu a îndeplinit condiţiile până acum. Dar faci o evaluare… Deci, dacă l-ai propus pe Bănilă, înseamnă că Horo a îndeplinit condiţiile? Mai apoi… Garga, eşti profesor universitar, exprimă-te ori peste tot la timpul prezent, ori narează la timpul trecut. Au te molipsişi de la Veorica?

Întâmplarea a făcut că cei cacofonie doi, care au venit la selecţii, amândoi “cei doi / amândoi” / te exprimi ca un moroi mi-au fost studenţi la Iaşi, la Facultatea de Drept, şi îi cunosc personal. Era culmea să-ţi fost studenţi şi să nu-i cunoşti personal. Te exprimi pleonastic. Acum, pe fond… asta nu înseamnă nimic. Există o mulţime de studenţi străluciţi care au avut profesori-loaze.

Je suis impresioné, bah…

Dar ce cunoşti personal e una, ce cunoşti şi acţionezi instituţional e altceva. Pă bune? Mamă,, sunt impresionat! Atâta verticalitate! Ce caracter, ce personalitate… Tudorele, Gargamele, zău aşa, îmi pun un portret cu tine sub televizor, bărbate!

Şi unul, şi altul au experienţă în funcţii manageriale, au fost şefi de unităţi. Şi unul, şi altul au gradele corespunzătoare profesionale, au participat la forme de instruire, sunt formatori, la rândul lor, au experienţă.

Gargamel, de ce l-ai preferat pe Bănilă(, rimează cu Dăncilă)?

De ce l-am preferat (pe Felix Bănilă – n.r.)? E prima oară când spun, dar nu e răspunsul complet – acum nu e totul, nu-s toate considerentele. Spre exemplu, la interviu l-am întrebat pe domnul Horodniceanu: <<Cum stăm cu termenul rezonabil de soluţionare a cauzelor?>>.

A te uita la termenul de soluţionare intră în competenţa ministrului… <<Cum se explică faptul că avem dosare la urmărire penală, la DIICOT, de 11 ani, neterminat?>> “dosare neterminat” / iar te exprimi cam împrăştiat şi dezacordat Aia e prescripţie sigură, ce vorbim aici. (…)

Gargamel, eşti frate cu penalii. Ideea asta vine direct din cultura vuvuzelelor Antena 3 şi RTV. Termenul de soluţionare cu celeritate nu este responsabilitatea procurorului, ci a întregului sistem. Ia propune tu o simplificare a mersului instanţelor. Facem reformă sau contrareformă?

Achitările, bată-le vina…

După aceea: <<Cum stăm cu achitările?>> Păi, cum să stăm? Mai bine ca Occidentul, unde sunt 25% achitări. 0% achitări e numai în Coreea de Nord, Rusia şi China.

Nu vreau să vă rog să faceţi exerciţiul mintal, psihic, de sănătate, social, de care vreţi, al celui care stă un an, doi, trei, şapte, nevinovat, iar după aia vine instanţa să spună <<Achitat!>>, <<Fapta nu există!>>, sau <<Nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii>>.

Gargamel, îţi propun un exerciţiu mental simplu: cum să facă un procuror, să discute cu membrii completului de la instanţa care peste doi ani va da sentinţa definitivă (nu că ar putea şti care vor fi, că sunt aleşi aleator) şi să-şi armonizeze soluţia cu ei?

Asta mai e Justiţie, Franz? Cine a mai pomenit o asemenea aberaţie? Eşti profesor universitar în drept sau speciliast bucătar făcător de spaghete?

Şi a ieşit un mare fâs

Am luat în considerare activitatea desfăşurată de unul dintre candidaţi, activitatea desfăşurată de către celălalt candidat, am tras linie. Şi a ieşit un mare fiasco, urlă presa. Aia independentă, nu vuvuzele voastre.

Comisia a fost mare, reprezentativă – ministrul Justiţiei, adică eu atenţie, alarmă, ai început să vobeşti despre tine la persoana a treia, şi cei cinci secretari de stat, adică doamna Safta şi ceilalţi patru secretari de stat. Adică profund politizată. A fost şi Dragnea, un infractor, în Comisie, plutea pe deasupra ei, ca Sfântul Duh al milostivirii penalilor.

Împreună, evaluând documentele pe care le-a depus fiecare, cu istoricul – activităţile desfăşurate – şi interviul, am optat pentru a propune pe cel pe care l-am propus. Bine că n-ai spus “pe cel care l-am propus”… corect era “a-l propune” Gargamel, eşti o ruşine. O să arunce studenţii cu ghemotoace de hârtie în tine când te întorci la catedră.

nota: Acest articol conţine elemnete de pamflet care trebuie tratate ca atare. Cu acid.

Citeşte şi
Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să facă în timp scurt o analiză profundă privind
Liderul PSD Liviu Dragnea şi Carmen Dan, miinsitrul de interne, sunt implicaţi direct în represiunea
Dăncilita este ca o boală. Ea se întinde peste ţară şi loveşte peste tot unde
Ce show a dat Radu Călin Cristea, fostul jurnalist respectat de pe vremuri, de la
Antena 3 a lansat marți seară un atac dur la adresa liderului europarlamentarilor ALDE, Guy
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
Jurnalistul de televiziune Cristina Țopescu transmite un mesaj după declanșarea protestelor din România, dar și
Un actor cunoscut, Marius Vizante, s-a inspirat dintr-o campanie din Cehia si a scris „Mi-e
Fostul ;ef al SPP de pe vremea lui Ion Iliescu, Dumitru Iliescu, revine în prim-plan
Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca şi
Share