home CORUPTIE, POLITICA Delirul peremist al lui Liviu Dragnea are o explicaţie

Delirul peremist al lui Liviu Dragnea are o explicaţie

Share

Delirul peremist tot mai manifest care se observă în aceste zile la Liviu Dragnea are o explicaţie logică. Vom detalia în continuare datele problemei. Politicianul cu aparenţă de abilitate şi coerenţă în gândire s-a transformat într-o maimuţă urlătoare cu dinţi verzi şi ochii roşii.

Dragnea susţine că primul cabinet PSD din 2012 a fost o lucrare Ponta – Maior

Culmea caraghioslâcului, dacă te uiţi la el şi nu asculţi ce spune, ai impresia că totul este în regulă poate mai puţin patina de oboseală şi uzură pe care o denotă personajul. Însă, atunci când asculţi ce spune, cu vocea aceea calmă, puţin obosită parcă de adevărurile de bun-simţ pe care le rosteşte, te ie cu bâţuri.

Delirul peremist al unui dictator ratat

Acum 50 de ani, acest tembel ar fi avut toate şansele, în contextul adecvat, să devină un dictator de succes, pentru o perioadă rezonabilă, de cinci până la 20 de ani, într-un stat emergent (în cel mai bun caz) sau în mare criză.

Nu mai suntem acum 50 de ani. De la povestea halucinantă cu cei patru asasini care au vrut să-l ucidă cu privirea, Liviu Dragnea a derapat puternic în decor. După ce a dat amănunte copioase despre cei patru (probabil din încăpăţânare), de râdea tăvălindu-se pe jos Asaf Eisin, consultantul israelian al PSD, au urmat declaraţi abracadabrante. În prezent, creieraşul deteriorat al liderului PSD a scăpat definitiv de pe bulevard.

Delirul peremist. Datele concrete

După publicarea de către Victor Ponta a unor poze cu Dragnea şi Maior veseli la nişte agape de protocol, liderul PSD o blăblăne incoerent. “Habar n-am dacă poza cu mine şi Maior e reală. Securiştii sunt în stare de orice”, spune acesta. Deci nu neagă.

Dar Livache ar dori să facă pace cu Gabi Firea, simultan să modifice Constituţia pe prevederile privind Justiţia, totul în timp ce susţine că primul cabinet al lui Ponta, din 2012, a fost ticluit de Ponta şi Maior. Aceasta a fost rafala haotică de aseară, de,după începerea anului şcolar 2018 – 2019.

Capul de afiş al precedentei rafale, de acum o zi, este acuzaţia de lovitură de stat cu amestec extern. Evident, sunt implicate agenturrili. Florilegiul ideatic e amplu. Dragnea promite remaniere guvernamentală (probabil ca să elimine agenţii străini din Executiv), îl presează pe Gargamel să dea amnistia şi graţierea şi susţine că Iohannis exercită puterea în mod abuziv.

În acest ritm, aşa cum am mai spus, în câteva zile, pe la orele dimineţii, Liviu Dragnea va putea fi observat costumat în pinguin, pe la Caşin, cântând “Hai, leliţo,-n deal, la vie, să culegem razachie!”,

Delirul peremist. Cauzele

Delirul peremist, cu clare accente izolaţionist-reacţionare, are însă cauze concrete. În primul rând că, din momentul în care Gabriela Firea a fost obligată, ca să scape de puşcărie, să fugă de Dragnea cu 270 km/s, Dagnea a fost şi el obligat să-şi consolideze, antinomic, trendul de discurs din ultimul an şi opt luni.

Este clar că adepţii lui şi electpratul captiv corespunzător au tendinţa să îmbrăţişeze astfel de teze halucinante. Cei ce votează PSD, nucleul dur, nu numai că nu au ieşit în utimii 30 de ani din paradigma agenturilor, dar au şi fost consolidaţi în această gândire revolută de vuvuzelele Antena 3 şi RTV.

Pe de altă parte, prin contrast cu discursul lui Firea, care a început să facă cu ochiul protestatarilor #Rezist, Dragnea îşi consolidează de zor susţinătorii corupţi, legaţi de el şi cercul lui de interese, PSDragnea, încercând să confişte complet PSD. Dar aici are o problemă.

Delirul peremist al lui Liviu Dragnea. Splitarea PSD

Să analizăm acum cum arată taberele din PSD înainte de CExN-ul de peste două săptămâni. Nu mai este ca la mazilirile lui Grindeanu şi Tudose. Noutatea este că, dacă de curând Dragnea se grăbea să-şi bată adversarii, urgentând şedinţele de confirmare a susţineri salei, astfel încât să nu piardă şi mai mult teren prin trecerea timpului, acum dă impresia că trage de timp, ceea ce dovedeşte că pierde teren.

Tabăra Firea se îngroaşă. Ea este plină de oportunişti şi coleoptere pitice de câmpie tipice PSD, grupate în organizaţiile din Olt (Paulică Stănescu), Argeș, Giurgiu (Nicu Bădălău), Brăila (Mihai Tudose), Ilfov (Fl. Pandele), Dâmbovița (Ţuţuianu), Prahova, Vrancea (Marian Oprişan), Vaslui (Buzatu), Buzău (Ciolacu), Constanţa (Felix Stroe), Caraş Severin și Timiș. Se regăsesc aici o serie de lideri PSD pe care Daddy i-a supărat de-a lungul timpului.

Tabăra lui Dragnea încă e consistentă:  Dolj (Olguţa Vasilescu), Gorj, Teleorman, Vâlcea, Ialomița, Neamţ (Ionel Arsene), Bacău, Maramureş, Satu Mare, Sibiu, Cluj (Rus), Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Arad şi două organizaţii de sector din Bucureşti (Sector 5 – Daniel Florea. și Sector 6 – Gabriel Mutu), conform HotNews. Cea mai ciudată e prezenţa aici a PSD Cluj. Este inexplicabil comportamentul lui Ioan Rus.

Delirul peremist şi cele două alternative

VARIANTA 1 Dacă PSDragnea va continua să conducă PSD, partidul se duce vertiginos spre zid. Cu pagube mai mari, se îndreaptă spre disoluţie şi oprobriu general. Delirul peremist va continua. Este clar că, dacă ar fi după aceşti nebuni, ei nu ar pleca de la putere decât cu o nouă revoluţie sângeroasă. Depinde şi dacă vor fi lăsaţi să-şi facă de cap.

Disoluţia PSD probabil că va începe imediat după o reconfirmare a lui Livache, cu demisia din partid a unor parlamentari şi plecarea lor la Pro România, Cabinetul Dăncilă poate să cadă eventual la o moţiune. Apoi poate să cadă şi Dragnea din fruntea PSD şi lucrurile să se calmeze.

VARIANTA 2 Dacă superficia PSDragnea va avea luciditatea să scape acum de Liviu Dragnea, PSD va merge tot spre zid, dar mai lent. Unele excese dragniste vor fi lăsate pe mai târziu, altele vor deveni act politic într-o variantă mai atenuată.

Vioricăi Dăncilă i se promite susţinere parlamentară şi postul de premier în continuare. Întrebarea este ce preferă, în acest caz, PSD: să se compromită în continuare cu o analfabetă funcţională în fruntea Guvernului sau să-şi folosească resursele interne proeuropeniste în formarea unui Guvern reformist.

nota: Opoziţia nu trebuie să ajungă la guvernare decât după alegeri legislative.

Citeşte şi
Ciolacu spune că stă la bloc, e popular. Nu spune şi de care

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a ţinut să sublinieze, în mai multe Read more

Sebastian Lăzăroiu: „PSD se poartă ca un racket. Mafioţi cu merţane”

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, reacţionează dur după ce PSD a adoptat în Parlament o Read more

Ciorcel Malacu ameninţă Guvernul cu o moţiune de cenzură

PSD a ameninţat că va depune o moţiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Read more

Gabriela Firea, contract de 18 milioane de euro unei beizadele PSD

Europarlamentarul USR Clotilde Armand anunta ca Primaria Bucuresti a acordat, vineri, in plina epidemie de Read more

Fake news marca Ştiri pe surse, din nou. Active Watch demască

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei sancţionează încă un fake news lansat de stiripesurse.ro, Read more

PSD către Klaus Iohannis: “Te duci în cap, nu eşti în stare de nimic!”

Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la postul de propagandă al PSD, România TV, a lansat Read more

Alina Gorghiu: Şedinţele online ale Parlamentului sunt o bătaie de joc!

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului, susţinând că nu există Read more

Dăncilă, revoltătoare. „E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii!”

Fostul premier Viorica Dăncilă lansează un atac la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susţinând că Read more

PSD, noi măgării. “L-aţi închis pe Dragnea nevinovat? Toată România e închisă!”

Numeroşi pesedişti consideră că epidemia de coronavirus este o pedeapsă de la Dumnezeu pentru România, din cauză Read more

PSD şi ALDE sunt tot mai jos în opţiunile de vot ale românilor

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare Read more

Share