home POLITICA Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule

Share

UPDATE – ROMANIA ABSURD:

Biroul Electoral Central intreaba Curtea Constitutionala cine anume trebuie sa faca renumararea voturilor nule: el, BEC, ori birourile electorale judetene, acolo unde e afla, in acest moment, sacii cu voturile.

am__votat pBEC atrage atentia ca, in cazul in care se va face numararea voturilor nule la Bucuresti, de catre institutia centrala insasi, aceasta numaratoare va dura foarte mult timp: vreo doua saptamani.

Concluzia mea este ca, daca raspunsul CC va fi ca da, BEC trebuie sa faca numaratoarea, este clara racordarea politica a judecatorilor de la Curtea Constitutionala la interesele politice ale PSD, care incearca in acest moment cel putin sa traga de timp cat mai mult, pentru ca liderul sau Mircea Geoana, tot una cu candidatul perdant in alegerile care sunt marul discordiei, sa devina presedinte interimar.

Curtea Constituţională (CCR) a decis renumărarea voturilor nule de la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Hotărârea este definitivă şi se comunică BEC, anunta Realitatea TV.

CCR a decis reexaminarea buletiunelor de vot nule şi renumărarea acestora de către BEC pentru a se vedea dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul verbal şi realitatea constatată. Este vorba de 138.446 de voturi nule.

PSD a contestat la CCR rezultatul alegerilor pe motiv de fraudă şi a cerut reluarea alegerilor. Evident, ne aflam pe teritoriul conjecturilor si, in general, pe cel al  presupunerilor.

Daca este sa dam crezare celor care spun ca, in disperare de cauza, PSD si-a pus la bataie si propriile fraude ca proba, rezultatul alegerilor nu poate fi schi mbat si singurul efect important ar putea sa fie ca vom termina anul cu Mircea Geoana, ca presedinte al Senatului, presedinte interimar al Romaniei, dupa terminarea primului mandat al lui Basescu.

Un al doilea efect este ca Romania va avea un an 2010 si mai greu, pe masura ce in aceste zile se indatoreaza tot mai mult, pe piata externa, din mediul privat, cat timp nu are acces rezursele ieftine FMI.

Dupa parerea mea, in acest caz, daca procesele verbale nu sunt reverificate rapid de tot si daca judecatorii de la Curtea Constitutionala baga in seama si celelalte golanii ale PSD si PNL, vom trece cumpana dintre ani fara presedinte, din cauza acestor infractori de stat, dupa ce am avut alegeri prezidentiale fara ministru de Interne.

Si, asa cum ma caracterizeaza prudenta, cred ca marele pericol este ca lovitura de stat in curs, care a inceput in primavara anului 2007 si continua si acum, sa nu ajunga la vreun deznodamant anticonstitutional.

Chiar daca suntem stat membru UE. Una peste alta, ne dam foc la casa singuri in cel mai prost moment.

citeste si:
Romania vadimista: teoria conspiratiei a invins bunul simt (Dan Tapalaga pentru HotNews)
Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule (Antena 3)

CCR a decis renumărerea a 138.000 de voturi nule (EvZ)
Curtea Constitutionala a decis renumararea voturilor nule, si nu repetarea alegerilor (Romania Libera)
CCR a decis renumărarea şi reexaminarea celor 138.446 de buletine de vot declarate nule. Băsescu: “Mi se pare corect” (Gandul)

Citeşte şi
... (BEC) continuă să numere 138.476 de voturi nule, din 25.000 de secţii de votare,
Curtea Constitutionala a transmis Biroului Electoral Central ca va reverifica voturile nule la Bucuresti. Procesul
~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa
~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre
~Curtea de Conturi: prejudiciu la MAE~branduri din Epoca de Aur~Dacia, relocata in Maroc~Preturile alimentelor, sus~criza
Băsescu i-ar fi cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă să candideze la preşedinţia PDL, urmând
Scriu din Serparie. Din cand in cand, cate o vipera se apropie, isi infige coltii,
Cheia evoluţiilor politice din următorii ani stă în rivalitatea Ponta - Antonescu şi în percepţia
Veşti proaste pentru cei aproape 60% din alegători ce au votat pentru Europa, continuarea reformelor
Votul asupra petitiei privind libertatea presei este contestat de toate grupurile politice din legislativul european,
Share