home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA CCR dezbate pe 17 septembrie sesizările PNL, USR, PMP şi ICCJ pe Codul penal

CCR dezbate pe 17 septembrie sesizările PNL, USR, PMP şi ICCJ pe Codul penal

Share

Judecătorii Curţii Constituţionale vor dezbate pe 17 septembrie sesizările făcute de PNL, USR, PMP şi ICCJ împotriva modificărilor aduse Codului penal, au declarat pentru Mediafax surse din CCR.

Livia Stanciu nu a semnat sesizarea CCR trimisa la Comisia de la Venetia

CCR va deubate sesizările pentru peste 30 de articole

”Pe 17 septembrie vom dezbate aceste sesizări pe care le-am primit împotriva modificărilor aduse Codului penal”, au declarat surse din interiorul Curţii Constituţionale.

PNL, USR şi PMP au sesizat, joi, CCR asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Penal, susţinând că peste 30 de articole sunt neconstituţionale, printre care şi cel care referitor la abuzul în serviciu, cât şi abrogarea articolului privind neglijenţa în serviciu.

Nu va deveni lege niciodată

“Sesizarea pe care o adresăm CCR va fi înregistrată astăzi, aşadar sperăm că acest cod al protejării infractorilor nu va deveni lege niciodată. Solicităm CCR să trimită întrebările preliminare care privesc statul de drept, care privesc această valoare fundamentală a UE, să pună aceste întrebări preliminare Curţii de Justiţie a UE şi apoi să se aplece la sesizarea noastră de neconstituţionalitate a demersului PSD-ALDE. Această sesizare este rodul muncii a PNL, USR şi PMP. Împreună am sesizat CCR. Ziua de ieri a fost o zi ruşinoasă”, a afirmat Ioan Cupşa în Parlament.

Deputatul PNL a susţinut că sunt peste 30 de articole notate în sesizarea depusă ca fiind neconstituţionale, printre care şi articolul privitor la abuzul în serviciu.

ICCJ a sesizat şi ea CCR

Şi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au anunţat, joi, că au sesizat Curtea Constituţională pe aspectele de neconstituţionalitate cuprinse în legea de modificare a Codului Penal.

“Joi, 5 iulie 2018, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite, conform dispoziţiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sesizarea Curţii Constituţionale în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie”, a transmis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi
Curtea Constituţională a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia. De asemenea, Secretarul General
Judecatoarea Livia Stanciu nu a semnat adresele pe care Curtea Constitutionala le-a trimis Secretarului General
A fost publicată opinia separată redactată de Livia Stanciu, judecător CCR. Livia Stanciu afirmă că
De ce scriem atât de mult despre Traian Băsescu? Care este oare faptul de presă?
Vechi membri ai Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt înlocuiţi în aceste zile cu alţii
Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut luni seară, la TVR 1, cea mai antidemocratică şi
Ambasada SUA anunţă că Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, reafirmându-şi sprijinul
Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile "Mircea Băsescu a fost dus vineri
Gigi Becali a ţinut să vorbească, fără să gândească înainte măcar ouţin de tot. în
Curtea Constituțională (CCR) a respins cu unanimitate de voturi legea pentru elaborarea și actualizarea Strategiei
Share