Armaghedonul Oligarhilor 13. Carp. “Corbii” KGB şi GRU

Share

Armaghedonul Oligarhilor 13. Carp. “Corbii” KGB şi GRUPovestea cu securişti spioni şi militari securişti din contraspionaj îl are aici în centrul pe Gheorghe Carp.

Acest gen de story este oricum neclar în întreaga lume şi nimeni nu ştie niciodată sigur cine deţine controlul asupra acestor ofiţeri acoperiţi, în afară de câteva persoane şi de multe ori nici acestea măcar.

Lucrurile se complică şi mai mult, dacă ne imaginăm peste această kabală suprapunându-se mizeria lăsată în urmă de regimul comunist şi impulsionată să puiască, să nască o nouă viermănoşenie de către sursa răului: Kremlinul.

În anul 1986, maiorul Gheorghe Carp era comandatul Regimentului 2 Mecanizat din Bucureşti şi era cunoscut pentru foarte bunele sale referinţe (şi relaţii) pe linie de Partid.

Carp a fost aghiotant al secretarului C.C. al P.C.R., Ion Coman, iar soţia sa era ofiţer de securitate.

Contraspionajul militar îl avea în atenţie pe Gheorghe Carp şi numele său a fost vehiculat în Dosarul „Corbii”. În acest dosar, au fost lucraţi informativ generalii Ion Ioniţă, Nicolae Militaru, Ştefan Kostyal, Dumitru Pletosu – legăturile acestuia de la Direcţia Generală a Înzestrării Armatei, generalii Vasile Ionel, Atanasie Stănculescu şi Nicolae Spiroiu au fost lucrate selectiv sau folosite informativ – Cico Dumitrescu, Gheorghe Logofătu, Constantin Şerb, de la Grăniceri, şi legăturile lor politice din activul P.C.R. – Virgil Măgureanu şi Ion Iliescu.

După 1989, în timpul lui Iliescu, generalul-maior Gheorghe Carp a ocupat funcţia de consilier prezidenţial detaşat de la Ministerul de Interne la Preşedinţia României.

După 1994, Carp este evacuat de la Preşedinţie şi ocupă un deceniu poziţii importante în cadrul Ministerului de Interne, mai ales în guvernarea Constantinescu – CDR.

Generalul Carp, Dumitru Iliescu, fost şef la SPP şi actualul general-locotenent Ionel Marin, adjunct al directorului SRI, lucrau cu toţii în Armată şi au fost implicaţi în dosarul cercetării penale a represiunii din 1989.

Ionel Marin, subordonatul lui Carp şi cercetaş-diversionist la bază, a devenit secund al grănicerului Radu Timofte, la SRI.

Ionel Marin a fost căpitan în Regimentul 2 Mecanizat Bucureşti şi în această calitate a participat la misiunea de represiune. Ionel Marin a fost numit adjunct al Directorului SRI la data de 16 iulie 2001, prin Decretul numărul 624, semnat de Ion Iliescu.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 14. Credibilitatea SRI, ştirbită

Share