home POLITICA Alina Mungiu susţine că mahalaua nu reprezintă Diaspora Română

Alina Mungiu susţine că mahalaua nu reprezintă Diaspora Română

Share

Alina Mungiu afirmă în Adevărul că slogane ca “Muie PSD” nu îi reprezintă pe cei care au luptat să civilizeze Partidul Social Democrat. Ea numeşte ceea ce susţine a fi o parte dintre românii plecaţi în străinătate lumpendiasporaromânească:

Bine aţi venit în lumpendiasporaromânească, aceea care conduce în topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene, ca să nu mai vorbim de topul educaţiei, şi care face coadă pe 1 august la intrarea în ţară cu remorci de junk cars ataşate – că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable.

Alina Mungiu: Nu mulţumim suficient stîngii liberale europene

Fără semne de punctuaţie, Alina Mungiu continuă în aceaşi manieră:

Lumpendiaspora noastră e cauza directă a votului populist şi de extremă dreaptă din mai multe ţări europene şi nu mulţumim suficient stîngii liberale europene care apără taberele noastre din Paris sau Roma şi se opun expulzării cetăţenilor români fără mijloace reale de subzistenţă sau prinşi în flagrant, în numele egalităţii europene.

Ceea ce uită Mungiu este că stânga europeană i-a cerut în diferite feluri, pe diferite tonalităţi, lui Liviu Dragnea să demisioneze sau să se retragă din politică.

Alina Mungiu vorbeşte despre mahalaua din “De ce trag clopotele, Mitică?”

Alina Mungiu compară mahalaua din care vine “Muie PSD” cu mahalaua din filmul lui Lucian Pintilie, “De ce trag clopotele, Mitică?”:

Lumpendiaspora noastră e cauza directă a votului populist şi de extremă dreaptă din mai multe ţări europene şi nu mulţumim suficient stîngii liberale europene care apără taberele noastre din Paris sau Roma şi se opun expulzării cetăţenilor români fără mijloace reale de subzistenţă sau prinşi în flagrant, în numele egalităţii europene.

Peste ea e un strat cu ceva mai mult cheag, cu un venit minim în ţara de reşedinţă, care îşi face viaţa pe Facebook colportînd orice, plăteşte zero taxe în ţară şi minime dincolo, dar vara dă peste cap orarul la ghişee prelungindu-şi permisele de conducere sau paşapoartele, înainte de a pleca cu portbagajele pline de zacuscă la muncă în Occident.

Alina Mungiu: Proşti

Ceva mai norocoasă, nu e totuşi mai bine educată, nu ca număr de ani de şcoală, ci ca bun simţ elementar – destul să vezi cum arată o coadă de români la un low cost pe orice aeroport din Europa, ca să devii brusc culturalist – arată precum coada de turci sau ruşi, nu ca elveţienii sau olandezii, orice am face.

Eşecul e al familiei, al celor şapte ani de acasă, a unei culturi a îndreptăţirii care a prins cu libertatea căpătată în 1989, fără a fi însoţită de o cultură a datoriei, a autocontrolului, a ceea ce face civilizaţia.

Ca atare, am transferat în străinătate o considerabilă parte din mahalaua noastră, aceea din „De ce trag clopotele, Mitică?” a lui Lucian Pintilie, cea a cărei atitudine faţă de restul lumii este, invariabil, „De proşti”.

Citeşte şi
Omul de afaceri Ion Ţiriac se poziţionează făţiş de partea Sistemului Corupt. El a declarat
Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, i-a făcut proști pe unii americani. Anume, pe
Se apropie ziua în care cei ce au votat azi cu USL îşi vor muşca
O altă dictatură, mai subtilă, ubicuă, cameleonică, periculoasă, fără ideologie, transsistem: dictatura ticăloşilor, proştilor şi
În schimb, Vasile Blaga (care aspiră la șefie) fie tace cu tâlc, fie mârâie spre
Problema este: ce punem in loc? In afara sistemului sunt manageri de mare valoare, dar
Este intrebarea-acuza care ma plesneste cel mai des. Nu mai pot dormi noaptea de cosmaruri
Sararu a afirmat ca plecarea sa a avut loc ca urmare a presiunilor facute de
Faţă de ceea ce a fost până acum, Era Ticăloşilor de-abia e în stadiul de
Zilele acestea, se hotaraste care va fi componenta politica si umana a viitorului Cabinet. Noi
Share