home POLITICA Ziua Maghiarilor, dată de PSDragnea UDMR contra vot la moţiune

Ziua Maghiarilor, dată de PSDragnea UDMR contra vot la moţiune

Share

Proiectul UDMR privind Ziua Maghiarilor a trecut prin comisiila Senat. Este decizia politică a PSDragnea din PSD. Se pare că e un troc politic pentru obţinerea votului pentru moţiunea de cenzură.

Armaghedonul Oligarhilor 3. UDMR, creaţia lui Iliescu

Nu avem însă probe că lucrurile stau astfel. Există o coincidenţă suspectă între trecerea proiectului şi apropierea moţiunii. Este vorba despre comisiile de Administraţie Publică şi pentru Drepturile Omului.

Ziua Maghiarilor şi componenţa comisiilor de Administraţie şi Drepturile Omului

Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului îl are preşedinte pe senatorul PSD Florin Cârciumaru. Comisia are 11 membri. Cinci sunt PSD, unul ALDE şi încă unul UDMR.

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi îl are preşedinte pe Marius Nicoară, senator PNL. Sunt cinci senatori PSD şi unul UDMR. Vineri, 4 noiembrie 2016 a fost trimis în judecată de PÎCCJ pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 1,4 alcool la mie. Era beat clanţă.

Pe lângă Ziua Maghiarilor, pe ţeavă – Statutul minorităţilor

Potrivit unor surse politice citate de HotNews, s-a decis şi rediscutarea unei legi mai vechi pentru statutul minorităţilor. Parlamentarii UDMR au depu proiectul chiar pe 15 martie a.c..

El se referă la declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Ar fi o sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România. Maghiarii ce doresc să participe la manifestări ar urma să aibă zi nelucrătoare. Evenimentele organizate în localităţile cu populaţie maghiară vor fi stipendiate din bugetele locale.

Tăriceanu confirmă indirect trocul cu Ziua Maghiarilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat indirect trocul politic. După discuțiile avute cu reprezentanții UDMR, el a spus că Uniunea nu va fi o piedică în calea “a ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment”.

Tăriceanu a făcut un apel către premierul Sorin Grindeanu să găsească cea mai bună formulă pentru a nu se ajunge la votul pe moțiunea de cenzură.

Am participat mai devreme la o reuniune în trei împreună cu partenerii noștri din coaliția de guvernare, cu PSD, și cu UDMR la discuții referitoare la situația politică și la soluționarea crizei în care suntem.

Sigur că atitudinea și decizia pe care o va lua UDMR le vom afla după ce vor discuta acest lucru în grupurile parlamentare, așa cum este prevăzut în statutul lor, dar ei și-au arătat o disponibilitate în a nu se constitui într-o piedică în ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment. (…)

Lucrurile sunt acum clare pentru toată lumea, există o majoritate care susține moțiunea de cenzură fără să fie nevoie de UDMR, această majoritate bazându-se pe PSD și ALDE.

, a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Share