home POLITICA Zidul de ură al celor ce vor să vadă sânge de câine

Zidul de ură al celor ce vor să vadă sânge de câine

Share

Societatea românească este tot mai divizată, pe tot mai multe subiecte. Chestiunea câinilor maidanezi este un exemplu. Adepţii eutanasierii câinilor şi cei ce se opun acestei măsuri se află pe poziţii ireconciliabile.

Te izbeşti de un zid. Vom da un exemplu de astfel de imposibilitate de comunicare, redând un dialog avut în comentariile la postarea Ce a mai rămas din legenda copilului sfâşiat de maidanezi?, de pe 30 septembrie, ce a suscitat discuții aprinse.

La postarea noastră, şapte comentatori au venit cu argumente ori şi-au arătat simpatia faţă de punctul de vedere al autorului articolului. Avem apoi următoarea intervenţie, tipică zidului, de care se izbeşte orice ca o minge şi sare înapoi.

Intercalăm cu roșu observațiile noastre la acest comentariu.

Bateti campii!

Aşa, aşa, bine zis, bine punctat, deci să ucidem toţi maidanezii, să-i facem mănuşi. La ghenă cu ei. Furadan! Şoricioaică!

Bunicuta , cum ii ziceti, este bineinteles si ea vinovata, insa ce legatura are asta?

Indiferent dacă sunt câini vagabonzi sau nu, când te duci în parc cu un copil îl supraveghezi. Dacă nu îl supraveghezi, ai răspundere juridică. E ca în taxi: şoferul are răspundere juridică asupra pasagerilor / clienţilor săi.

Nu este normal ca intr-un oras un copil, supravegheat sau nu, sa fie sfasiat de caini! 

Sigur că nu e normal. Pierdeţi însă, stimate domn, legătura cu subiectul. Câinii care (se spune că) l-au sfâşiat pe bietul Ionuț Anghel erau pe un teren privat, o haită izolată şi înrăită.

Grupurile de câini închise astfel se înrăiesc și au exact această atitudine. Ionuţ Anghel a intrat pe acel teren nesupravegheat, pentru că gardul dintre el şi parc avea o bortă.

Lângă mine, la o spălătorie, niște câini sunt închiși noaptea după gard. Ferească Sfântu’ să te apropii de gard, e jale! Aceiași câini au cu totul altă atitudine ziua, când gardul este deschis. Prietenoși, timorați, blânzi.

Câinii pe care vă răzbunaţi acum, ucigându-i, sunt pe domeniul public şi privat al primăriilor (străzi, parcuri etc.) şi au altă atitudine, motivată altfel.

Nu este normal sa supraveghem copiii la joaca de frica animalelor salbatice.

Sigur că da, nu este normal.

Bateti campii si vis-a-vis de cat de draguti sunt maidanezii. Ei luati separat sunt foarte simpatici, in haita este alta poveste.

Explicaţia este simplă: vă temeţi de ei, eventual o luaţi la fugă. Îi stârniţi cu umbrela. O luaţi razna. Aruncaţi cu pietre în ei. Evident că astfel îi stârniţi. Am făcut terapie cu câteva persoane pe acest subiect o mai lungă perioadă de timp.

Când vedeau un astfel de grup de câini fugind spre ei, intrau în panică… câinii veneau însă să-și întâmpine prietenii, bucurându-se sincer. Acum acei oameni nu se mai tem de câini.

Probabil voi intrati in casa la 9 si mai iesiti decat dimineata.

Aţi fi uimit la ce ore intrăm / ieșim din casă. Decât dimineaţa? Decât dimineaţa, decât seara, decât la orice oră e nevoie. Probabil că vă referiți la autorul articolului. Țineți cont însă că aveți de a face cu o redacție virtuală formată din mai multe persoane. Dar, da, ați fi uimit.

Eu nu cred ca haita de la Billa din Drumul Taberei vine sa-mi dea binete cand vin toti latrand cu coltii ranjiti. Dar eu sunt un om rau si cred ca ei stiu.

Ei deja vă cunosc și v-au catalogat după cum reacţionaţi. Dacă nu i-aţi mai provoca prin atitudinea dv., în mod normal ar trebui să se liniştească. Dacă nu, înseamnă că sunt câini agresivi, periculoşi, reprezintă un pericol public şi trebuie într-adevăr eutanasiaţi.

La fel de rai sunt si oamenii de la MAtei Bals care stau la coada la antirabic. Va recomand sa mergeti si sa vorbiti cu ei sa vedeti ce rai sunt .

Nu spunem că ar trebui să acceptați nebunia asta, explicatia mea și să vă resemnați cu aceasta, suportând maidanezii, afirm doar că este o nebunie că până acum nimeni nu a făcut nimic, iar acum brusc pe toți i-a apucat zelul și a început măcelul.

Și încă ceva: atunci când, peste 18 luni, cu tot cu sutele sau miile de câini nevinovaţi otrăviţi prin Capitală, care nu au ucis niciodată pe nimeni, pe care-i veţi avea pe conştiinţă, problema nu va fi fost rezolvată de acest incompetent fanfaron, Sorin Oprescu, cu ACEASTĂ soluţie tembelă pe care o susţineţi acum din spaima organică de a vă întâlni cu un biet dobitoc pe stradă, să vă aduceţi aminte de acest articol şi să-l recitiţi.

Poate că atunci veţi înţelege. Şi vă mai doresc un lucru – ca tuturor celor ce urăsc sincer câinii: odată în viaţă să vă salveze un câine, să înţelegeţi nobleţea şi altruismul acestui animal minunat.

Citeşte şi
Ca orice interlop ce se respectă, primarul Capitalei a vorbit din duba Poliţiei cu şoferul
Avocatul Poporului Victor Ciorbea a făcut azi o demonstraţie de forţă în favoarea lui Oprescu,
După ce a stat atâta timp la tubulatură, Dorin Cocoş a spus despre Sorin Oprescu
Sorin Oprescu, primarul pesedist care nu e membru PSD aflat în fruntea Capitalei, a aprobat
Sorin Oprescu este poate cel mai excentric primar pe care l-a avut Capitala în două
Altfel nu se explică faptul că, după ce am publicat dezvăluiri senzaţionale despre proiectele edilitare
Lucrările la linia de tramvai usor de pe Rebreanu. Una din cele mai frumoase zone
Aproape orice politician care va promite că va face măcar o parte din ceea ce
Oprescu vrea sa construiasca un canal navigabil Dunare - Bucuresti - Pitesti. Lebede negre in
Proiectele lui Oprescu: troleibuze si tramvaie verticale; munte artificial de 2270 m; piste suspendate pe
Share