home MASS MEDIA Ziarele britanice vor plati pentru calomnie

Ziarele britanice vor plati pentru calomnie

Share

The Sun, Daily Mirror, Sunday Mirror, Daily Record, Daily Mail, Daily Star, The Scotsman şi Daily Express şi-au cerut astăzi scuze, în mod oficial, pentru modalitatea în care au tratat uciderea lui Joanna Yeates, crimă care a provocat stupoare în Marea Britanie.

libel

Cele opt ziare au publicat peste 40 de articole în care îl acuzau pe proprietarul casei unde locuia victima, Christopher Jefferies, că ar fi săvârşit omorul, deşi acesta era nevinovat.

La finalul procesului, ele au fost condamnate să-i plătească lui Jefferies o sumă nedezvăluită, dar, care, potrivit unor surse judiciare, ar totaliza câteva sute de mii de lire sterline.

“Clientul meu este doar cea mai recentă victimă a vânătorilor de vrăjitoare organizate cu regularitate de cele mai josnice elemente din presa tabloidă britanică. Multe dintre articolele publicate în aceste ziare nu au alt scop decât de a demoniza persoane nevinovate, în dispreţul total al intimităţii, al reputaţiei şi al dreptului la o judecată corectă a acestor persoane”

, a precizat avocatul lui Jefferies, Louis Charalambous.

sursa: Reporter Virtual

Share