home POLITICA Wess Mitchell a discutat neoficial cu Liviu Dragnea la un hotel

Wess Mitchell a discutat neoficial cu Liviu Dragnea la un hotel

Share

Adjunctul secretarului american de stat pentru probleme europene și eurasiatice, Wess Mitchell, s-a întâlnit și cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Ambasada SUA la Bucureşti a confirmat pentru Realitatea TV întâlnirea, explicând că discuţia a fost neoficială şi conţinutul ei nu este public.

Mitchell: China şi Rusia vor să înfrângă Occidentul. România, o ţintă

Wess Mitchell, poate despre Legea offshore cu Liviu Dragnea

Dar întâlnirea nu a avut un caracter oficial, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Potrivit acestora, întâlnirea a avut loc la un hotel din București. Nu este clar ce au discutat cei doi. Potrivit unor surse, unul dintre subiectele abordate ar putea fi legea off-shore, amânată de patru luni în Camera Deputaților, iar luni a suferit o nouă amânare.

Pe de altă parte, în timp ce oficialul american vorbea la Facultatea de Drept despre importanța luptei anticorupție și declara că ”nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției, vrem ca România să continue pe acest drum, nu vrem să faceți niciun pas înapoi”, majoritatea PSD-ALDE vota în mare viteză în Parlament modificările la Codul de Procedură Penală.

Pentru securitate energetică

Wess Mitchell a declarat că speră ca Parlamentul să voteze o lege a exploatărilor offshore care să încurajeze investițiile prin mecanismele de taxare și modul în care este structurată.

”Pe termen lung va fi esențial pentru România să continue să creeze în mod sistematic un mediu în care resursele sale susțin securitatea energetică europeană”, a spun luni adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell.

România poate deveni eportator de gaze

”România e binecuvântată cu resurse naturale din abundență și are unica oportunitate de a susține nu doar securitatea energetică europeană, ci și diversificarea (surselor de energie – n.red.) în Europa. Din perspectiva României, capacitatea de a dezvolta resursele offshore și de a deveni un exportator de gaze e foarte promițătoare nu doar datorită impactului în Europa, dar și pentru joburile create și investițiile atrase”, a mai spus Wess Mitchell.

Adjunctul secretarului american de stat pentru probleme europene și eurasiatice, Wess Mitchell, a vorbit luni la Facultatea de drept a Universității din București despre relația dintre România și SUA, cu accent pe importanța independenței sistemului judiciar și a luptei anticorupție.

Wess Mitchell, se află în România de luni dimineață. În cursul dimineții de marți, Mitchell are programate întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu vicepremierul Ana Birchall, potrivit unor comunicate ale Președinției și Guvernului.

Citeşte şi
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat că îşi asumă fiecare lider al
Liviu Dragnea a condus din umbră măcelul petrecut pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei.
Liviu Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când
Liviu Dragnea a primit o zi de permisie, joi. El s-a intors vineri dimineata in
Procurorul-sef interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, va
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a postat pe pagina sa de Facebook o poezie
Viorica Dăncilă, liderul PSD, a fost denunțată de Liviu Dragnea, fostul lider al aceluiaşi partid,
Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri
Românul Dorin Iordache, care s-a prezentat ca director al firmei Fitodep Viridiana, înființată de un
Chiar cu Liviu Dragnea în puşcărie, unii judecători trag pentru acesta, de exemplu într-o mică
Share