home POLITICA Vosganian: Tudorel Toader, pledoarie convingătoare pentru statul de drept

Vosganian: Tudorel Toader, pledoarie convingătoare pentru statul de drept

Share

Senatorul ALDE Varujan Vosganian se pronunţă în favoarea celor afirmate de Tudorel Toader în timpul prezentării raportului privind activitatea DNA. Politicianul susţine că raportul a fost o “pledoarie convingătoare pentru statul de drept şi pentru respectarea drepturilor omului”.

Tudorele, îndrăznești s-o revoci pe Codruța din fruntea DNA?

Vosganian vorbeşte ca din raportul lui Toader

Poziţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost o…

… pledoarie convingătoare pentru statul de drept şi pentru respectarea drepturilor omului, pe care excesele de putere şi de autoritate, ignorarea prevederilor Constituţiei şi a celorlalte puteri ale statului le pot periclita...

, a declarat joi seară, pentru Agerpres, liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian.

Vosganian: Raportul, responsabil şi argumentat

Potrivit lui Vosganian, raportul prezentat de ministrul Justiţiei a fost unul “responsabil şi argumentat”. Aceasta în timp ce poziţia “luată în grabă” a preşedintelui Klaus Iohannis, faţă de concluziile acestui raport, nu este convingătoare:

Mi s-a părut un raport responsabil şi argumentat, de aceea nu cred că poziţia luată în grabă, a preşedintelui Iohannis, este convingătoare. Nu poţi să răspunzi unui raport prezentat astfel, detaliat, cu un comunicat scris în grabă şi care a dovedit că autorul său nici măcar nu a citit raportul complet.

Dacă doreşte să răspundă, preşedintele Iohannis trebuie să aibă o prezentare la fel de convingătoare, cu referiri la Constituţie şi la legile ţării. Cu referiri la deciziile Curţii Constituţionale, la activitatea concretă a procurorilor. Atunci vom crede că Iohannis este, la rândul său, responsabil şi nu acţionează doar în virtutea faptului că Procuratura până în clipa de faţă i-a fost aliată.

Share