home EVENIMENT, POLITICA Vladimir Putin e bolnav? A murit?

Vladimir Putin e bolnav? A murit?

Share

Vladimir Putin e bolnav A murit

Vladimir Putin nu a mai fost văzut de o săptămână şi ar fi bolnav sau ar fi murit, susţin multiple surse ruseşti, după ce pe blogul premierului Dmitri Medvedev ar fi fost văzut timp de 20 de minute un scurt anunţ despre moartea liderului de la Kremlin.

Website-ul news.com.au notează că pe Internet umblă zvonul că preşedintele Vladimir Putin nu a mai fost văzut de o săptămână şi o zi. Întrebările sunt simple: Atac de cord? Cancer?

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat:

Nu există nici un motiv de îngrijorare, totul este în regulă.

Exact aşa au spus sursele oficiale sovietice şi imediat după tragedia de la Cernobîl, şi când Leonid Ilici Berjnev trăgea să moară, ca şi în alte situaţii. Nu este nimic nou în neîndemânatica metodă clasică rusească de a nega realitatea în astfel de situaţii.

În acest timp, Putin Umer (trad. eng. Putin is dead) este căutarea pe trend în Rusia, iar hashtag-ul #PutinIsDead a explodat pe Twitter.

DEBKAfile anunţă că website-urile ruseşti au început să ventileze informaţii neconfirmate, conform cărora Vladimir Putin a murit subit. Un scurt anunţ asupra morţii lui Putin a fost văzut pentru puţin timp pe website-ul premierului Medvedev, la începutul zilei de joi, apoi a fost şters, după 20 de minute.

Conform oficialilor de la Moscova, Putin era aşteptat în Kazahstan, la reuniunea tripartită Rusia – Belarus – Kazahstan, dar nu a ajuns aici.

Există şi zvonul, vehiculat de The Epoch Times, că în aceste zile la Kremlin are loc o luptă pentru putere. Sursa citată arată că Radio Ekho Moskvi l-a citat pe acelaşi Dmitri Peşkov, afirmând că strângerea de mână a lui Vladimir Putin a rămas la fel de vârtoasă ca de obicei.

Jurnalistul Dan Alexe, fost corespondent al Europei Libere pe vremuri, redă pe Facebook dialogul purtat de Peşkov la postul de radio moscovit:

Intrebare… a mai apărut vreun ministru rus în public sau la TV în ultimele zile?
Nu.
Lavrov, Șoigu, etc?
Nu.
E vreunul în voiaj în străinătate, sau sînt toți tăcuți la Moscova, așteptând nu se știe ce?
Sînt toți acolo, tăcuți, da.

Şi mai avem ciudăţenii. Iată:

Pentru a adânci misterul, situl Kremlinului, care a postat o ştire despre o întâlnire pe care Putin ar fi avut-o pe 10 martie cu un guvern provincial, s-a dovedit un fals, ştirea apărând cu o fotografie mai veche a lui Vladimir Putin.

, arată Epoch Times în limba română. Reuters titrează, tipic britanic: Putin delays Kazakh visit, no health problems says Kremlin.

În fine, AllNewsPipeline susţine că e ceva foarte ciudat cu hoax-ul privind moartea lui Vladimir Putin. Sursa citată se întreabă dacă la momentul postării anunţului privind moartea lui Putin, website-ul lui Medvedev fusese atacat de hackeri.

Website-ul a văzut pe Reuters un articol, descoperit cu Google search, conform căruia Putin îşi amână vizita în Kazahstan, dar nu are probleme de sănătate, după ce o sursă kazahă ar fi spus Reuters că Putin s-a îmbolnăvit, dar când încerci să intri pe link ai răspunsul Google “Page not found“, cu:

Our apologies, the requested page was not found. Please double-check the URL for proper spelling and capitalization. If you’re having trouble finding a page in Reuters.

Acum, ideea este că am încercat şi noi să accesăm linkul, tot căutând din Google, iar pagina dedicată depeşei Reuters s-a deschis bine-mersi. Poate fi citită aici. Poate că Reuters a pus din nou pe website ştirea, după ce a retras-o. De ce a retras-o, de ce a re-postat-o, dacă a scos-o, nu ştim.

Aşa cum nu ştim încă exact ce se petrece cu Putin. Deocamdată, au intrat în priză kremlinologii, care emit ipoteze, pornind de la îndelungatul istoric al loviturilor de palat de la Moscova, din Palatul Kremlin.

Flux 24 îl citează pe blogerul ucrainean Vitaly Kim, care afirmă că acum “toată puterea la Kremlin e în mâinile lui Dmitri Medvedev“. Puterea ar fi fost “preluată de premier ieri, la ora 11.03“, ca și “controlul forțelor armate“:

Trupe suplimentare au fost văzute în jurul Kremlinului, inclusiv elicoptere care au aterizat pe clădirea Președinției ruse. Bloggerul […] scrie că mai multe elicoptere au aterizat pe clădirea Spitalului președintelui de la Kremlin.

Citeşte şi
Vladimir Putin cere companiilor să fie pregătite de război

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că toate companiile importante din Rusia. atât cele de Read more

Vladimir Putin, bucătarul lui infractor şi ferma de troli din Sankt Petersburg

"Ospătarul lui Putin" Evgheni Prigorin, un puşcăriaş reşapat de regimul silovikilor, e omul-cheie al acestei Read more

Vladimir Putin, şocant: Frontierele Rusiei nu au limite!

Frontierele Rusiei "nu se termină nicăieri", a declarat joi, glumeț, președintele rus Vladimir Putin. Spusele Read more

Vova stând de vorbă cu Duhul Raţiunii

Când era copil, mămica lui l-a întrebat pe Vova: "Vova, ce vrei să te faci Read more

Barack Obama, Traian Băsescu, Petre Ţuţea, Elena Udrea şi Akira Kurosawa printre semnatarii petiţiei Antena 3

Au mai semnat: Mircea Eliade, Elena Udrea, Vladimir Putin, Janis Joplin, Akira Kurosawa şi Dimitrie Read more

Revista presei. Mircea Sandu zice ca n-avem norocul sa-l lege DNA

~Avram a luat mita in elicopter~Mircarea Populara incepe sa se miste~20 de ani de la Read more

Revista presei. SUA – cutremur unde nu sunt cutremure

~iPhone stie cand e cutremur~piata tv central-est europeana~topul companiilor profitabile~febra aurului. Pana cand?~permis auto fals Read more

Putin, obstacole întru consolidarea democrației

Către 2010, situația în țările post-sovietice s-a deteriorat. Singurele ţări din regiune ce pot fi Read more

Revista presei. Iliescu, SRI, KGB si spionajul economic

~te-a muscat un caine in Capitala? CEDO te despagubeste!~teroristi capturati de DIE, DIICOT si Politie~Dan Read more

RsF: Castro, Putin şi Hu Jintao, prădători de presa

Raul Castro, Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il şi Ali Khamenei se numără printre cei 38 Read more

Share