home EVENIMENT, POLITICA Viorica Dăncilă s-a ales cu sesizare la BEC pentru încălcarea legii electorale

Viorica Dăncilă s-a ales cu sesizare la BEC pentru încălcarea legii electorale

Share

Viorica Dăncilă a fost reclamată la BEC de Larisa Butnariu, o romanca din Iasi. Aceasta a depus o sesizare la Biroul Electoral Central pentru incalcarea legislatiei electorale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Iata sesizarea transmisa de Larisa Butnariu oficialilor de la BEC.

Viorica Dancila a publicat sambata, pe Facebook, un mesaj cu caracter electoral, chiar daca legea interzice difuzarea de mesaje electorale sambata si duminica.

„Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis!”, scrie Dancila, in mesajul ei.

Dragii mei, va rog sa distribuiti acest video! Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis!

Pentru ca sunt foarte multi cei care s-au intrebat care a fost adevaratul motiv din spatele motiunii de cenzura, care a aruncat Romania in criza si haos si care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric!

Va rog sa ascultati declaratia lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde si domnul Iohannis a fost prezent!) in care le spune popularilor europeni ca au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni sa aiba majoritatea in noua Comisie!

Ei fac jocurile politice ale altora si incearca sa acopere in presa aceste manevre tipand la noi ‘fake news’! Iata adevaratul fake din politica romaneasca: Klaus Iohannis si PNL! Duplicitari, ipocriti si periculosi acesti intruchipati salvatori ai neamului!”, a scris Dancila pe Facebook.

Campania electorala pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie s-a incheiat sambata, la ora 7.00. Potrivit legislatiei, constituie contraventie ”continuarea propagandei electorale dupa incheierea acesteia, precum si sfatuirea in ziua votarii a alegatorilor, la sediul sectiilor de votare, sa voteze sau sa nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei.

In aceste conditii, este interzisa difuzarea de mesaje electorale in locuri publice ori private. Facebook este considerat loc public.

Share