home POLITICA Viorica Dăncilă: Iohannis a încălcat Constituţia susţinând-o pe Kovesi

Viorica Dăncilă: Iohannis a încălcat Constituţia susţinând-o pe Kovesi

Share

Presedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a imcalcat Constitutia prin faptul ca si-a permis sa o sune pe Luminita Odobescu pentru a-i transmite ca presedintele Romaniei o sustine pe Laura Codrita Kovesi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dăncilă a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis are, ca de obicei, propriul punct de vedere si „nu tine cont de nimeni”.

„Nu pot sa spun cum a votat (Luminita Odobescu – n.r.). Eu am spus punctul de vedere al Guvernului, dupa cum stiti, votul este secret si nu putem sti cum a votat. Eu am exprimat punctul de vedere al Guvernului, domnul presedinte, ca de obicei, are propriul punct de vedere. Domnul presedinte incalca Constitutia. Nu pot sa ii cer sa nu se amestece intr-o astfel de situatie. Face ce stie dansul cel mai bine, adica nu tine cont de nimeni, decat de opinia domniei sale, chiar daca de multe ori lucrurile pe care le face sunt impotriva legii fundamentale”, a afirmat Viorica Dăncilă, la o conferinta de presa la Caras Severin.

Premierul a mai spus ca nu a sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi.

„Dupa cum stiti si dupa cum am afirmat in spatiul public, nu am sustinut-o pe Laura Codruta Kovesi si am spus ceea ce voi sublinia si de aceasta data, ca am considerat ca in fata legii toti trebuie sa fim egali. Atata timp cat asupra doamnei Kovesi, pe care nu o cunosc, o respect, dar nu o cunosc, nu am nicio problema personala, este o problema, este un principiu pe care il cerem altora si trebuie sa le cerem tuturor, atata timp cat are atatea acuzatii pe care trebuie sa le explice, am considerat ca este bine intai sa isi clarifice situatia in Romania si pe urma sa acceada la aceasta functie”, a sustinut Dăncilă.

Ea a adaugat ca isi mentine punctul de vedere ca, atunci cand se cere unui cetatean sa aduca lamuriri in legatura cu anumite acuzatii, acest principiu trebui sa se aplice tuturor.

„Am vorbit despre un prejudiciu de imagine, explic inca o data, pentru ca am vazut diferite interpretari in spatiul public. Exista prezumtia de vinovatie, nu vreau sa se inteleaga ca o acuz de ceva pe doamna Laura Codruta Kovesi sau ca ma implic in justitie. Cred ca justitia trebuie sa fie independenta, dar daca se adevereste una din acuzatii, atunci este clar ca imaginea Romaniei va avea de suferit”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca i-a comunicat reprezentantului permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, ca o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

Joi, in cadrul reuniunii Comitetului Reprezentantilor Permanenti ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfasurata la Bruxelles, Laura Codruta Kovesi a obtinut sustinerea pentru functia de procuror-sef al Parchetului Public European. Surse de la Bruxelles au confirmat ca in favoarea candidaturii lui Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alaturat pana acum initiativei EPPO.

Share