home CORUPTIE, POLITICA Viorica Dăncilă a mai proptit ieri trei pesedişti în funcţii

Viorica Dăncilă a mai proptit ieri trei pesedişti în funcţii

Share

În timp ce în Parlament se vota învestirea Cabinetului Orban, la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă ticluia trei numiri de oameni legaţi de cercurile interese PSD în instituţia guvernamentală.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Trei acte normative au fost date de cabinetul demis în ultimele minute în care acest lucru mai era posibil.

Constantin Ilie Aprodu, numit la ONPCSB

PSDiştii au o problemă cu spălarea banilor. În Monitorul Oficial nr. 890, de ieri, 4 noiembrie, apar un HG şi două decizii interesante al Guvernului României demis.

Printr-o hotărîre de guvern, vicepreşedinte al Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a fost numit Constantin Ilie Aprodu, cu rang de subsecretar de stat, pentru un mandat de patru ani.

Aprodu este general în rezervă şi a fost până acum secretar general în Ministerul Agriculturii. Pe 26 iulie, G4Media scria că Aprodu este omul prin care Gabriel Oprea dicta marile decizii din acest minister:

Prima funcție importantă a lui Aprodu în sistemul public din România a venit în 2003. Atunci, sprijinit de Gabriel Oprea, Aprodu a ajuns secretar general în Ministerul Agriculturii în Guvernul Năstase. Tot în 2003, Aprodu a fost decorat cu Steaua României de Ion Iliescu.

După această perioadă, cariera lui Aprodu s-a mutat la Curtea de Conturi a României, acolo unde este angajată și soția sa, așa cum reiese din declarațiile de avere completate de acesta.

Între 2009 și 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituției în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, funcție ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii. Între timp, Aprodu a reușit să-și fixeze și un post permanent în minister: a fost desemnat câștigătorul unui concurs pe un post de conducere în Direcția de Control a ministerului condus oficial de Petre Daea.

Liliana Mincă, fixată temporar de Viorica Dăncilă, la Ministerul Finanţelor Publice

Premierul Viorica Dăncilă a semnat tot ieri decizia de eliberarea la cerere din funcţie a secretarului de stat din MFP, Daniela Pescaru. Tot ieri, Dăncilă a semnat o decizie privind “exercitarea, cu caracter temporar, a doamnei Liliana Mincă, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici, de secretar general adjunct al MFP”.

Gaşca Rovanei Plumb are acum un exponent la Departamentul de Luptă Antifraudă din Guvern

Aceasta este vizibil. Ce va găsi Ludovic Orban în DLAF, vom vedea. Bogdan Ionuţ Dinţoi a fost numit tot ieri, prin altă decizie, şef la Departamentul de Luptă Antifraudă.

“Un întreg clan mafiot se ascunde sub pulpana Rovanei Plumb”, scria ZiuaNews, pe 9 februarie 2019. Marius Roberto Dinţoi este un personaj controversat, care a lucrat la publicatia „Viata Valcii” pana prin anul 2012, perioada în care s-a comportat mai degraba ca un agent de PR al Rovanei Plumb, decat ca un jurnalist.

Polițistul Bogdan Dințoi, fratele lui Robert Dințoi, a fost transferat, in acea perioada, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministerul Mediului, pe când Plumb era ministru.

Share