home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Vîntu dă în judecată SRI (Soim Press)

Vîntu dă în judecată SRI (Soim Press)

Share

Sorin Ovidiu Vîntu susţine că interceptările din dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa sunt trucate şi realizate ilegal. În acest sens, avocaţii acestuia lucrează deja la o plângere pe care omul de afaceri o va depune în instanţă împotriva Serviciului Român de Informaţii. Este doar o altă etapă a luptei pe care Vîntu a pornit-o împotriva instituţiilor care, spune el, îl vânează de doi ani.

În urmă cu câteva luni, dosarul în care au fost inculpaţi Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian a fost trimis spre judecare. Cauza a fost repartizată aleatoriu, susţin cei de la Tribunalul Bucureşti, magistratului Camelia Bogdan.

sursa

S.O. Vintu: Maior si Coldea au organizat un departament special la SRI, cu 40 de oameni, care se ocupa de mine. Judecatoarea cere audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinta (HotNews)

Sorin Ovidiu Vintu sustine ca este anchetat de favorizarea infractorului in dosarul Nicolae Popa pentru ca a ajutat cu 20.000 de euro “parintii unui prieten (…) sa-si viziteze fiul” si spune ca ar face din nou acelasi lucru, pentru orice alt prieten.

foto: ZF, 12 septembrie 2010 – Tribunalul Bucureşti publică astăzi motivarea deciziei de arestare a lui Sorin Ovidiu Vântu. Cum a ajuns numele lui Sorin Ovidiu Vântu implicat în Bancorex, Astra Asigurări, Omniasig pe lângă FNI, FNA, BID, BRS sau Delta Asigurări

“Vreau sa va reamintesc ca sunt aici pentru ca am ajutat parintii unui prieten cu 20.000 de euro pentru a-si vizita fiul. Daca ar trebui sa o mai fac, as face-o din nou, atat pentru el cat si pentru alt prieten”, a spus Vintu, care a parasit marti, in jurul orei 14, sala de tribunal unde se judeca cel de-al unsprezecelea termen al procesului sau in care este acuzat de favorizarea infractorului.

El a parasit sala cu incuviintarea judecatoarei, dupa ce a spus ca se simte rau. Judecatoarea a cerut audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinta, din Indonezia

In ceea ce priveste procesul pentru interceptari de telefoane si trucarea convorbirilor, omul de afaceri a precizat ca acest demers nu este indreptat impotriva SRI, ca institutie, ci a directorului Serviciului, George Maior, si a generalului Florian Coldea.

“Eu nu am nimic cu institutia, cu SRI, ci dimpotriva, respect institutia, dar am deschis proces impotriva dl. Coldea si a dl. Maior, care au organizat un departament special cu 40 de oameni” care coordoneaza actiuni impotriva sa prin intermediul unor institutii publice precum ANAF, instantele de judecata si altele.

Procesul continua in absenta lui Vintu cu audierea lui Liviu Luca.

sursa

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share