home POLITICA VIDEO Ponta: Tu ce faci, fă Doina, aveai chef de nişte inundaţii?

VIDEO Ponta: Tu ce faci, fă Doina, aveai chef de nişte inundaţii?

Share

Ponta in barca. Fa, Doina, ce faciPonta, în vizită de lucru ocazionată de inundaţiile anuale ale Nilului autohton în judeţul lui Liviu Dragnea, Teleorman:

“Tu ce faci, fă Doina, aicea? Aveai chef de nişte inundaţii?”

Victor Ponta are acest talent, de a face prostii mari şi complexe, caracterizate prin ambiguitate structurală.

Ca atunci când a anunţat că iese din politică şi când anume o va face. Sau ca atunci când se leagă aiurea de Traian Băsescu, ca să satisfacă apetitul baronilor de scatoalce televizate în capul preşedintelui pe care ei îl urăsc. Ca atunci când a plecat nu-ştiu-unde, fix când era Victoria Nuland în România. Sau ca atunci când a pus pe Facebook poza cu el şi cu Viktor Ianukovici la nush ce dineu. Ori poate ca atunci când a pus pe Facebook o altă poză, cu el şi MS Regele, la o întâlnire de la Versoix care nu a avut loc.

Spre comparaţie, acum câţiva ani, când a fost într-o zonă sinistrată, Traian Băsescu a lăsat în urmă tuşe groase, lovituri de târnăcop, lucruri clare şi limpezi.

S-a certat cu o femeie guralivă, parcă, una care nu făcea nimic şi se plângea că nimeni n-o ajută. A râs gros cu mai mulţi săteni, fără să jignească pe nimeni. a arătat compasiune sinceră sinistraţilor. Nu i-a jignit, nu a vorbit în doi peri.

Conflictele au fost clare ca apa de izvor, ca şi drăgălăşeniile, ca şi grosolăniile tipice omului. Nimic însă nu a revoltat, nu a fost nimic scandalos, dacă eşti cinstit şi ai bună-credinţă când judeci lucrurile, fără să fii intoxicat. Aerul general degajat de acest om a fost unul de simpatie, iar atmosfera una stenică.

Ce a reuşit Ponta de data aceasta? Taman inversul! A venit îmbrăcat în cafea cu lapte. Stătea în barca ceea penumatică de parcă era un caşalot eşuat în Sahara (Pentru ce (d)ranga mea sunt băjeţii eştia de la ISU aicea? Ca să ne tragă cu barca, nu?). S-a lăsat cărat, dimpreună cu Dragnea, cu tot cu barcă.

Asta dă rău la imagine! Păi bine, măi brad, măi, tu, care rupi inelul coşului de baschet cu capul, aveai nevoie de barcă pneumatică la o apă adâncă de 20 de centimetri? Băsescu a intrat în apă adâncă de jumătate de metru…

Gafa din barcă

Şi asta cu Doina Pană, ministrul Apelor… e multiplană.

– planul unu E o mârlănie să vorbeşti cu o femeie, colegă de guvern, subordonată, ministru, în acest fel. Fă, Doina, tu ce faci aicea? Aveai chef, mă, de niscaiva inundaţii?

– planul doi Ori ceilalţi sunt obişnuiţi cu mocofanismele tale de doi lei, mai multe decât se văd public, şi te-au ignorat deja, iar a dat-o ăsta micu, vreme trece, vreme vine

– planul trei Ori toţi sunteţi nişte mocofani, care vă gratulaţi astfel când nu vă ştie şi nu vă vede lumea, ca târtanii…

– planul patru Ori totul este o ironie de granguri din Stratos, aflaţi în campanie electorală între prolii sinistraţi din judeţul unuia dintre voi, iar voi toţi vă bateţi joc de aceşti oameni, adresându-vă unii altora, poate, cu fă, Doino, cum se practică prin partea locului, maimuţărindu-i pe localnici.

Dincolo de această ambiguitate structurală, e clar un fapt simplu: sunt atât de multe lucruri de rău de spus despre cum v-aţi comportat voi, măi Victoraş, la inundaţie (primul val, că de azi începe al doilea), că nu vă mai spală de oprobriul public nici apele Nilului.

D’apăi ale Dunării…

Citeşte şi
Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

ALDE (lider - Tăriceanu), PSD (lider - Ciolacu) şi Pro România (lider - Ponta) au Read more

Bună ziua, Babă Floare. Ponta anunţă că va candida la Preşedinţie, în 2024

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a anunţat la Antena 3 că doreşte să Read more

Klaus Iohannis: Politrucii Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, out din politică!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o nouă declaraţie de presă după ce Parlamentul a aprobat, Read more

Lăzăroiu despre Ciuma Roşie. “Stau ca babele atârnaţi de gard şi dau indicaţii”

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, surprinde cu fidelitate modul cum Ciuma Roşie înţelege să Read more

Klaus Iohannis pune la punct dur Ciuma Roşie

Liderii ALDE şi Pro România, alături de cei ai PSD, fac concurs de acuzaţii populiste Read more

Manda e contra frăţiei Ciolacu – Ponta. “Ponta minte cum bea apă!”

Marcel Ciolacu a participat la Convenţia Naţională a Pro România. La intrarea în sală, survenită Read more

IC Teodorescu. Proptitul pesedist perfect, dat afară de Orban de la Justiţie

Postul de secretar general al Ministerului Justiției a fost ocupat până acum trei zile de Read more

Ponta susţine că lideri PNL şi USR sunt finanţaţi de transnaţionale

Victor Ponta susţine că lideri ai PNL şi USR ar primi finanţări de milioane de Read more

Ponta a fugit din nou la turci, împreună cu Dinu Pescariu

Victor Ponta, președintele partidului Pro România, se află în aceste zile la un turneu de Read more

Tudose l-a oprit pe Ponta să bage Pro România în Guvernul Dăncilă

Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca Read more

Share