home POLITICA Victor Ponta: Daciana, dragostea mea…

Victor Ponta: Daciana, dragostea mea…

Share

PSD iar se culcă noaptea cu triumful la rever, roză festivă, trezindu-se învins, dezesperat. Încercarea de a manipula electoratul cu sondaje şi sondaje de tip exit-poll falsificate a eşuat.

În cursul nopţii, numărătoare paralelă a PDL, la 94% dintre secţiile de votare, dădea că PSD – UNPR – PC a obţinut numai 37,1% din voturile valabil exprimate, PNL14,9%, iar PDL12,4%. Foarte credibilă, această numărătoare nu cosmetiza rezultatele slabe previzibile ale partidului ce a făcut numărătoarea.

Devenise foarte interesant să vedem în ce măsură aceste rezultate sunt confirmate de BEC. Confirmarea a venit: alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,25% din voturile exprimate, fiind urmată de PNL, cu 14,86%, PDL, cu 12,26%, independentul Mircea Diaconu, cu 6,95%, UDMR, cu 6,48%, apoi PMP, cu 6,24%.

PSD şi anexele sale nu învaţă nimic din eşecurile în serie ale ultimilor ani. Metodele sale de a simula că este mai puternic decât în realitate sunt aceleaşi în ultimii 25 de ani. Nimic în plus, nici un pic de imaginaţie.

Doar o agresivitate crescută, dată de tinereţea outfiţilor neocomunişti şi de disperarea vizibilă a puşcăriabililor din strcuturile de partid. După ce a furat ca în codru în mai 1990 şi a obţinut 67% (Senat), respectiv 66,3% (CD) din opţiunile de vot, ca FSN, a obţinut 28,29% (Senat), respectiv 27,72% (CD) din voturi în toamna lui 1992.

La redistribuire, a ajuns la 34,26% (Senat), respectiv 35,67% (CD), ca FDSN. Cu patru formaţiuni-balama la Senat (PUNR, PRM, PSM şi PDAR) şi trei la Cameră (PUNR, PRM şi PSM), dintre care trei, respectiv două “săltate peste prag” de organizatorul alegerilor însuşi, FDSN inaugura aşa-zisa guvernare autoritară a Patrulaterului Roşu.

Care în fapt a fost autoritară mai curând pentru că UDMR colabora deja cu puterea instaurată, iar FSN-ul lui Petre Roman şi CDR nu conlucrau parlamentar.

O şmecherie ce nu a mai mers în 1996. Atunci, FDSN a obţinut cam cu 5% mai puţin. A urmat o guvernare de dreapta cu spatele la zid, cu structurile guvernamentale pline de oamenii stângii criptocomuniste.

În anul 2000, PSD revine la 46% şi cu susţinerea parlamentară a PRM şi UDMR a guvernat minoritar, simulând iar că are putere mai mare decât în realitate.

Figura nu a mai mers în următorii zece ani. Cu o campanie mizerabilă, antinaţională, extremist – revanşard – ultrareacţionară, PSD s-a costumat în haine USL în decembrie 2012 şi a obţinut singura majoritate de peste 50% de după mai 1990.

După doi ani de guvernare dezastruoasă, care a revelat corupţia şi incompetenţa acestor oameni, exact aşa cum am spus-o de nenumărate ori pe acest site de-a lungul timpului, PSD, încercând în van în continuare să simuleze coaliţia naţională de amploare, revine spre scorul său tipic, de 33% – 35%.

Acesta e scorul sevrajului politic al Stângii criptocomuniste române de după 1990, care în continuare nu se adaptează, nu se modernizează, nu se europenizează, rămânând o forţă cu tendinţe despotice şi un pericol pentru democraţie.

Depinde doar de unitatea Dreptei să scăpăm posibilitatea de coşmar ca un PSD-ist să ajungă la Cotroceni. Cărţile sunt făcute.

Citeşte şi
Ricoşeul tupeului tipic PSD

Au trecut şase luni şi câteva zile de la alegerile din 16 noiembrie, în care Read more

USL trăieşte şi simulează consultările cu partidele

La ceas de dimineaţă, pe la prânz, spre seară, dis-e-dimineaţă USL (cenzurat) Klaus Iohannis a Read more

Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul Read more

PNL nu trebuie să intre la guvernare

PNL (marele PNL, noul Partid Naţional Liberal) nu trebuie să intre acum la guvernare, pentru Read more

Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis

Alina Mungiu ar putea să fie catastrofa umanî care să acapareze proximitatea preşedintelui Klaus Iohannis.

USD a murit, trăiască PUP, urmează PUPU!

Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat Read more

O poveste care nu se mai termină odată: USL

Această ţigăneală fără sfârşit dintre Ponta şi Antonescu (ba dintre Antonescu şi Ponta (Ba dintre Read more

Rebranduirea lui Crin Antonescu

PSD şi PNL se luptă acum poate pe cât din electoratul USL migrează de la Read more

PNL pierde oricum

Indiferent ce va face în continuare, Partidul Naţional Liberal a intrat acum pe o pantă Read more

Ce se întâmplă cu aceşti oameni?

Dinspre Parlament, cu complicitatea Guvernului, acum un an şi jumătate, un grup de borfaşi de Read more

Share