home EVENIMENT, POLITICA Victor Ponta, Chiţoiu, Dogaru, tentativă de înaltă trădare

Victor Ponta, Chiţoiu, Dogaru, tentativă de înaltă trădare

Share

Există un dosar penal, în care Ponta, Chițoiu, Daniel Constantin, Mircea Dogaru și Dorin Lazăr Maior sunt acuzați de tentativă de înaltă trădare

Jurnalistul Mihai Pâlşu se referă la un dosar penal, 594/D/P/2014. Imediat după lovitura de stat din iulie 2012, cei cinci au semnat, împreună cu 53 de organizații, coordoante de Mircea Dogaru și Dorin Lazăr Maior, un acord, prin care urmăreau distrugerea statului de drept.

Instituţiile vizate erau Curtea Constituțională, DNA, ANI și CNSAS. Acest dosar penal a stat la Secția de Urmăriri Penale și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General, apoi a fost transferat la DIICOT, unde a intrat fost ascuns, fără nici o rezoluție anunțată public.

Acest acord era mascat într-un aşa-zis contract semnat cu societatea civilă.  Dosarul se bazează pe o plângere penală făcută de un rezervist, Alexandru Teodoreanu.

O dată acest dosar mermelit astfel la DIICOT, a depus în august 2014 denunțul direct la DIICOT. Şi acest denunț a ajuns tot la SUPC! “După două luni de staționare, pe 26 noiembrioe 2014, SUPC a retrimis la DIICOT denunțul lui Teodoreanu“, relateauă Pâlşu, explicând:

(…) din acel moment, interimarul șef al DIICOT, Georgiana Hosu, ia în primire acest dosar penal foarte fierbinte și extrem de delicat. Spunem aceasta, deoarece parcursul dosarului este cât se poate de concludent.

Iar dacă DNA va deschide un dosar penal pe această temă, va demonstra ceea ce noi doar observăm că s-a întâmplat: că între Georgiana Hosu și Victor Ponta a existat o colaborare! Mobilul Georgianei Hosu?

La aceea dată se punea problema înlocuitorului la șefia DIICOT, Georgiana Hosu viza acest post, iar premierul Victor Ponta juca un rol important în respectiva numire.

Să fie oare şantaj din partea Georgianei Hossu? Să fie oare intervenţia politicului în Justiţie din partea lui Victor Ponta. Lucrurile sunt şi mai complicate. Poate că vom afla cum stau ele dacă acest dosar va urma traseul firesc.

Citeşte şi
Victor Ponta, președintele partidului Pro România, se află în aceste zile la un turneu de
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Europarlamentarul Cristian Preda, membru al PLUS, a scris pe Facebook că Ponta a încercat să
Furtul e în gena PSD. Victor Ponta ar fi copiat numele propriului partid, Pro România,
Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că ştie de la "prieteni şi colegi din
Preşedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a
Victor Ponta a anunțat că PSD îi are pe lista de premieri pe Liviu Dragnea,
Preşedintele USR Nicuşor Dan a depus la Tribunalul Bucureşti plângeri contra lui Victor Ponta şi
Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este
Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani
Share