home CORUPTIE, POLITICA Venezuela i-a donat lui Donald Trump jumătate de milion de dolari

Venezuela i-a donat lui Donald Trump jumătate de milion de dolari

Share

Venezuela, ţara unde oamenii mor de foame, a avut bani să-i dea lui Trump. Banii au fost folosiţi de acesta pentru ceremonia de învestire în funcţie la Casa Albă.

 

Preşedintele venezuelan Nicolás Maduro nu a semnat personal cecul, explică publicaţia Quartz Media. Banii au fost daţi de Citgo Petroleum. Aceasta este o subsidiară americană a companiei de stat venezuelene de petrol.

 

Una peste alta, dacă este să recapitulăm relaţiile dramatice ale lui Trump… Consilieri peste consilieri cu relaţii neortodoxe cu oamenii lui Putin. Secretarul de stat Tillerson, prieten de motocicletă cu şeful Rosneft.

 

Venezuela şpăguieşte SUA sau cum vine asta?

 

Patronul Breitbart, un fel de “România Mare” a SUA, fost consilier şi el al actualului preşedinte american. Afaceri în toată lumea, inclusiv în SUA şi China… Petróleos de Venezuela (PdVSA), după intenţiile şi scopurile sale, este braţul petrolier al guvernului de la Caracas.

 

Citgo, subsidiara americană a PdVSA, deţine mai multe rafinării şi pipelines în Statele Unite. La origine, a fost companie americană. Unul dintre logo-urile Citgo, în exteriorul Fenway Park, din Boston – stadionul de baseball local, a devenit o marcă iubită a oraşului.

 

De când a devenit proprietatea statului venezuelean, Citgo e un fel de subsidiară americană a intereselor chaviste în SUA. Ca şi cum Rosneft ar avea subsidiară în Statele Unite. Să ne imaginăm.

 

Acolo, în SUA, unde a ajuns preşedinte un tip ale cărui cuvinte de neuitat, la discursul de învestitură, au fost “America First!”. Adică numele unei organizaţii naziste americane de acum 70 de ani…

Share