home ECONOMIE, POLITICA Vasile Dâncu deschide gura în audieri şi spune prostii

Vasile Dâncu deschide gura în audieri şi spune prostii

Share

După ce a acuzat ieri o criză de hipocalcemie, Vasile Dâncu a revenit în forţă la audieri şi a avut o criză de hipocalorie despre RADET.

Concret, sociologul Vasile Dâncu crede că rezolvarea problemelor cu termoficarea în Bucureşti se rezolvă prin mărirea tarifului.

Tariful este cuiul problemei. CGMB nu a mai actualizat de 5 ani tariful. La Bucuresti este cel mai mic tarif din tara, 169 de lei. In Petrosani, Vaslui, Botosani, este mult mai mare. Cred ca CGMB trebuie sa revada acest lucru si sa optimizeze acest pret.

Aşadar, tarifele în Capitală sunt prea mici, nesustenabile, pentru că sunt cele mai mici din ţară, susţine Dâncu, şi trebuie mărite, ceea ce va rezolva problema.

Vasile Dâncu arată astfel că nu pricepe nimic din ce se întâmplă în urbea clujeană, unde-şi duce traiul confortabil, sub mandatul lui Emil Boc.

Realitatea este că, peste tot în ţară unde a crescut preţul gigacaloriei, inclusiv în Cluj, acest lucru s-a petrecut pentru că, sătui de fiţele CET-urilor şi regiilor locale de termoficare, care te scutură de bani şi te ţin în frig când e frig şi te scaldă-n căldură când e cald afară, oamenii şi-au cumpărat centrale termice, iar costul trimiterii agentului termic, distribuit la mai puţini consumatori, a crescut.

În Bucureşti sunt atât de mulţi consumatori pe sistemul clasic de termoficare, comunist, centralizat, că RADET nu a avut (slavă Domnului) nevoie de mărirea preţului. Dar ce poţi să-i ceri lui Vasile Dâncu, absolvent de filosofie-istorie, cu doctorat în Sociologie?

Aşteptăm cu nerăbdare să ceară şi mărirea tarifului la taxi, tot cel mai mic din ţară. Se bagă ca musca-n lapte…

Share