Vasile Blaga, trimis în judecată de DNA, trafic de influenţă

Share

Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe senatorul Vasile Blaga, pentru trafic de influență. Procurorii Serviciului Teritorial Ploiești al DNA au dispus disjungerea cauzei lui Blaga.

Cercetările vor fi continuate într-un dosar separat. Restul dosarului este cel al fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, şi al omului de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

În rechizitoriu, procurorii îl acuză pe Blaga că ar fi primit 700.000 de euro de la o societate comercială. Aceasta în schimbul exercitării influenței, astfel încât firma să obțină contracte cu două companii.

Vasile Blaga, şpagă 700.000 de euro

În anii 2011 — 2012, ca de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.

, arată DNA, în comunicatul citat.

Potrivit procurorilor, Vasile Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceasta, cu propunerea de a se menține măsurile dispuse în cauză: cea a controlului judiciar și cea asigurătorie.

Share