home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Vânţii, ghíţii, elánii şi frecii

Vânţii, ghíţii, elánii şi frecii

Share

A fost o dată o televiziune, despre care se făcea, la un moment dat, că am aflat că este deţinută de unul, Sorin Ovidiu. Vântu. Acum, în era post-Vântu, cei lăsaţi de el la Realitatea Media se ciorovăiau pe resturile staţiei tv.

argenpress

Şi se spunea în poveste că erau trei facţiuni, nu numai două, cum credea lumea. Prima era Facţiunea Ghiţă, care invadase Realitatea TV, îi lua jurnaliştii şi mi ţi-i muta pe altă societate comercială. O fi legal sau nu, stabili-vor aceasta alţii.

Cine era în spatele lui Sebastian Ghiţă acesta? Povestitorul nu ştie, nici noi nu vom şti poate prea curând. Ştiam că la Realitatea TV pare a se fi petrecut o operaţiune de take-over, o aşa-numită preluare ostilă a brandului.

A doua era Facţiunea Elánilor, cu rădăcini de business de pe vremea când puricii se potcoveau pe umeri cu stele. Cine erau ei? Era tot Vântu finanţatorul, care şi-a mutat iarăşi din buzunarul stâng în buzunarul drept nişte bani? Poate că da, poate că nu, iarăşi nu ştim nici aceasta, e foarte ceţos.

Aici începe însă partea ameţitoare, pentru că mai exista şi Facţiunea Frecilor. Un frec era Dragoş Nedelcu, care acum a ieşit din schemă cel puţin pe o perioadă de timp, după ce a aburit nişte oameni. Vreo 600, cu bătaie.

Ştim ce făceau oamenii aceştia, în poveste, pe holuri, în timp ce vânţii, frecii, ghiţii şi elánii jucau tananika pe bani? UNUL Băi, ai să-mi dai şi mie cinci lei, să mănânc ceva?, că mi-e foame. ALTUL Nu, nici eu nu am nimic, apoi se duceau la un al treilea, care, pentru că apare pe sticlă, avea ceva mai mulţi bani, chiar dacă era într-o continuă criză de parale, şi-i cereau lui. Frustrări cât Empire State Building. Şi cu astfel de oameni stresaţi vrei să faci presă înaltă… Aici s-a ajuns în mândra presă română.

În acest timp, şeful frecilor promitea, promitea, promitea mereu. Ultima promisiune era cu Willbrook, care ar fi preluat acţiuni, părţi sau hălci, Dumnezeu mai ştie ce, la acest post.

Următorul plan al frecilor, spune povestitorul nostru cu gură de aur – dar nu Ioan, ar fi să facă, încet-încet, din TMC un post generalist. Intrarea lui Hurezeanu cu emisiunea de politică externă “Compas” este numai un pas. Vor începe programe de politică internă. Extensia de brand e în curs.

Bine, dar aceasta nu e concurenţă cu Realitatea TV? Nu sunt în acelaşi grup de presă? – e întrebarea logică. Ei bine, nu prea mai sunt. Elániii sunt altă gaşcă, alt acţionariat, iar Willbrook a pus la dispoziţie pentru ei doar spaţiile.

Avem deci de-a face cu trei grupări distincte. Nu ne referim aici la nefericiţii care n-au bani de-un biscuite sărat şi sărac, ci la sicofanţii care vin la post cu SUV-ul, opulenţi şi trag în cărămidă oamenii. Manipulând vedetele postului şi, în general, pe toată lumea.

Zilele acestea vedem un episod de ciorovăială între ghiţi şi eláni, în timp ce elánii şi frecii sunt în armistiţiu. Ghiţii şi frecii s-au duelat deja şi şi-au stabilit liniile de non-beligeranţă, ca grecii şi turcii în Cipru. Oricând poate începe bambaloaga între freci şi eláni.

Willbrook Platinum Business Center ştie de ce. Nu că ar fi foarte aproape, ci undeva prin Otopeni. Nu că astfel viitoarea Realitatea TV, oricine va lucra acolo, ar mai avea vreo şansă să dea prima vreo ştire însoţită de vreo casetă beta, din nordul nordului nordului Capitalei, de la Cuca Măcăii.

Mai bine se mutau la Moara Vlăsiei. Sau şi mai bine la Ploieşti. Dar acolo intră în parohia ghiţilor… Şi-am încălecat pe-o şa. Fix aşa.

Share