home EVENIMENT, POLITICA Vanghelie sifona bani prin B1 şi OTV şi ar fi pus ţara la cale cu Rareş Bogdan – STENOGRAME

Vanghelie sifona bani prin B1 şi OTV şi ar fi pus ţara la cale cu Rareş Bogdan – STENOGRAME

Share

Vanghelie sifona bani prin B1, Realitatea şi OTV - STENOGRAMEVanghelie a fost reţinut de către procurorii DNA, iar aceasta devoalează o serie de lucruri aparent greu de crezut, dar uşor de bănuit, dacă te uitai la felul cum era tratat acest ins pe sticlă, de parcă ar fi fost o mare personalitate a politicii.

Marian Vanghelie prinsese în plasa lui mai mulți oameni de presă. Prin intermediul unora, ar fi interveit la președintele Klaus Iohannis, reiese din nişte stenograme date publicităţii. Dar acest lucru trebuie demonstrat.

Vanghelie dădea bani la televiziuni. O parte a comisionului ilegal, primit de Marian Vanghelie de la Dumitru Marin, în contul acordării unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate pentru OTV şi B1 TV.

Iar unii se uitau cu gura căscată la apărătorii democraţiei şi statului de drept, năpăstuita şi unica staţie nepreţuită care milita pentru libertatea presei… Informaţia aceasta cumplită apare în referatul prin care DNA solicită judecătorilor arestarea preventivă a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Un alt mod de plată al ‘comisionului’ de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea şi plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel.

Astfel, în anul 2009, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii Ocram Televiziune SRL (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi)

, se arată în referat.

De asemenea, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, Premier Palace SRL a încheiat contracte de publicitate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV Channel SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)

, se mai spune în documentul procurorilor.

Numele lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV e și el pomenit de Vanghelie, pentru că Iohannis ar fi avut nevoie de sprijinul primarului, pentru ca PNL să aibă majoritate în Senat.

Evident, în acest caz trebuie şi demonstrat că Rareş Bogdan era complice şi că Iohannis, aşijderea, accepta explicit acest lucru, dar şi că această accepătare avea componente infracţionale:

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ”Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREȘ, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la IOHANNIS, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin RAREȘ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

DINU MARIANA CARLA: Am înțeles!

Share