home CORUPTIE, POLITICA Valer Dorneanu (CCR) are două pensii speciale şi un salariu

Valer Dorneanu (CCR) are două pensii speciale şi un salariu

Share

Ce se va intampla cu Valer Dorneanu, presedinte al Curţii Constituţionale, care primeste doua pensii speciale şi un salariu de judecător constituţional?

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca va fi interzis cumulul pensiei cu salariul, pentru cei care au venituri din bani publici. Jurnalistul Mircea Marian scoate in evidenta un aspect provocator.

„N-am rabdare sa verific, acum, cati pensionari speciali sunt la CCR, dar va dau un singur exemplu, a lui Valer Dorneanu. 300.000 de lei salariu, in 2018, si 396.000 de lei din pensii, pentru ca are doua pensii speciale, si de deputat, si de magistrat :))

Cum o sa le interzica guvernul sa cumuleze si pensia si salariul, astora din CCR? Credeti ca vor renunta fie la pensie, fie la salariu, de bunavoie?

Sistemul pervers construit de PSD e completely f#*cked. Ar fi aiurea sa le interzici unora cumulul pensie+salariu, iar de politrucii pesedisti de la CCR sa nu te poti atinge”, mentioneaza Mircea Marian.

Ludovic Orban a confirmat, duminica, intentia Guvernului de a interzice cumularea veniturilor din pensii cu castigurile salariale de la stat.

”Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat si beneficiaza de pensie sa beneficieze si de un venit in sectorul public, vreau sa fim foarte clari, aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, si este vorba de foarte multi care s-au pensionat la 40 si ceva de ani din Politie sau din alte structuri si care, dupa ce s-au pensionat si au dobandit niste pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumuleaza si venituri in sectorul public.

Aici este vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat sa poata sa cumuleze simultan pensia cu un venit din sistemul public. Daca vor sa lucreze in privat, nu avem absolut niciun fel de problema, de asemenea, daca vor sa isi continue activitatea, nici in privinta acestei chestiuni nu avem nicio problema, cu o singura conditie, sa aleaga venitul dobandit din salariu, daca vor sa lucreze”, a spus premierul, intrebat daca este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public.

Orban a mentionat ca s-a perpetuat acest sistem care, din punctul sau de vedere, nu e normal.

„Eu cred ca administratia are nevoie de o modernizare, administratia are nevoie de oameni proaspeti, cu o alta viziune, care sa fie scoliti in sensul administratiei care se face la nivel european, in secolul 21 si, de asemenea, cred ca o persoana care lucreaza in serviciul public si in administratia publica trebuie sa primeasca un venit din activitatea pe care o desfasoara”, a afirmat el.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anuntat deja ca se lucreaza la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajati in institutii de stat.

„Trebuie sa existe existe o justa masura pentru cei care, desi au varsta de a putea lucra, beneficiaza de pensie, dupa care se angajeaza in sistemul public. Are legatura cu justetea unei masuri fata de o situatie data in care o persoana, desi in plina forma de munca, dupa ce primeste pensia se angajeaza tot intr-o institutie publica, de unde vine concluzia ca ea poate munci in continuare”, a declarat ministrul.

Citeşte şi
CCR din România se îndreaptă spre modelul CCM din Moldova

Curtea Constituţională din România (CCR) este dezlănţuită. Nu mai are nici o limită. Nu mai

Valer Dorneanu s-a străduit să saboteze validarea referendumului

Președintele CCR, Valer Dorneanu, care a fost și judecător raportor în speța referendumului pe Justiţie

PSD, încă o măgărie. “Oameni noi în politică”, respinsă pentru lipsa ştampilei primarilor partidului (fost) unic

Mihai Politeanu, fondator al asociaţiei „Iniţiativa România”, anunţă că CCR a făcut publică motivarea respingerii

Valer Dorneanu caută febril modalităţi să invalideze referendumul pe Justiţie

Preşedintele reales al Curţii Constituţionale, PSD-istul Valer Dorneanu, este într-o căutare febrilă a modalităţilor prin

Valer Dorneanu a fost reales preşedinte al Curţii Constituţionale

Valer Dorneanu a fost reales președinte al Curții Constituționale pentru un nou mandat de 3

BEC i-a răspuns lui Dorneanu pe tema referendumului pe Justiţie

Biroul Electoral Central (BEC) i-a răspuns președintelui Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, în legătură cu

Valer Dorneanu ar dori să anuleze Referendumul pe Justiţie

Președintele Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, a transmis Biroului Electoral Central (BEC) o adresă, prin

Cristina Tarcea a ieşit cu paltonul lui Dorneanu, după ce au vorbit pe întuneric

Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, a mărturisit ieri că a avut o discuţie pe întuneric

Liviu Dragnea negociază cu CCR portiţe de scăpare la abuzul în serviciu

Liviu Dragnea negociază în acest week-end portiţe de rezolvare a impasului în care se află

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a fost huiduit de protestatarii Rezist

Un filmuleţ postat pe Facebook îi arată pe câţiva protestatari #rezist, printre care Cristian Dide

Share