home ECONOMIE Va zdrobi BCE euro? Răspunde Vlad Baciu, Teletrade

Va zdrobi BCE euro? Răspunde Vlad Baciu, Teletrade

Share

Există mai multe moduri prin care Banca Centrală Europeană ar putea deprecia euro în această săptămână, susţine Vlad Baciu, analist TeleTrade:

Scenariul cel mai dăunător pentru monaeda unică ar fi o nouă reducere a ratelor dobânzii. Cu toate acestea, având în vedere că ratele sunt deja la nivele extrem de scăzute, şansele de a avea rate chiar mai mici sunt neglijabile, dar beneficiul ar fi evitarea obstacolelor logistice pe care le implică majorarea programului de cumpărare de active (relaxare cantitativă – quantitative easing – QE).

Reprezentantul TeleTrade afirmă:

Aceasta ar fi a doua opţiune a ECB. În cazul în care aleg să facă acest lucru fără a extinde data de încheiere a programului, ar însemna operaţiuni agresive (va fi nevoie să se cumpere obligaţiuni într-un ritm mai accelerat) care ar fi, de asemenea, un scenariu foarte perdant pentru euro.

Cea de a treia opţiune, susţine Vlad Baciu de la TeleTrade, ar fi “să se extindă tipul de obligaţiuni ce pot fi achiziţionate“, dar…

A patra şi cea mai mediatizată variantă ar fi o simplă prelungire a termenului de încheiere a programului QE (termenul este acum septembrie 2016).

Având în vedere observaţiile recente ale lui Mario Draghi şi ale preşedintelui Bundesbank, Jens Weidmann, se poate trage şi concluzia că nu există un consens pentru o schimbare a politicii monetare în această lună.

Dacă asta se va întâmpla sau dacă acţiunile vor fi luate cu jumătăţi de măsură, vânzătorii de euro vor fi prinşi pe picior greşit, iar mişcarea ascendentă ar putea fi bruscă.

, crede analistul TeleTrade.

Citeşte şi
Viitoarea lege a fondurilor de investiţii alternative va fi un nou început, un restart pentru
Vicepreședintele ASF pentru sectorul Instrumente și Investiții Financiare - Gabriel Grădinescu, a declarat
Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea,
Sistemele hidraulice sunt utilizate într-o varietate de aplicații. Spre deosebire de motoarele electrice, acestea nu
Jurnalistul Moise Guran a publicat o lista cu opt bombe financiare care vor exploda in
Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate financiară din BNR, a povestit, la seminarul ”Şcoala de vară
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) organizează,
Despre acest domeniu se estimează că este unul cu salarii dintre cele mai convenabile. Bineînțeles
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarifele de referință pentru polițele RCA. Cu această ocazie,
Pe piața valutară se tranzacționează zilnic circa 5.000 de miliarde de dolari SUA și acolo
Share