home ECONOMIE Va zdrobi BCE euro? Răspunde Vlad Baciu, Teletrade

Va zdrobi BCE euro? Răspunde Vlad Baciu, Teletrade

Share

Există mai multe moduri prin care Banca Centrală Europeană ar putea deprecia euro în această săptămână, susţine Vlad Baciu, analist TeleTrade:

Scenariul cel mai dăunător pentru monaeda unică ar fi o nouă reducere a ratelor dobânzii. Cu toate acestea, având în vedere că ratele sunt deja la nivele extrem de scăzute, şansele de a avea rate chiar mai mici sunt neglijabile, dar beneficiul ar fi evitarea obstacolelor logistice pe care le implică majorarea programului de cumpărare de active (relaxare cantitativă – quantitative easing – QE).

Reprezentantul TeleTrade afirmă:

Aceasta ar fi a doua opţiune a ECB. În cazul în care aleg să facă acest lucru fără a extinde data de încheiere a programului, ar însemna operaţiuni agresive (va fi nevoie să se cumpere obligaţiuni într-un ritm mai accelerat) care ar fi, de asemenea, un scenariu foarte perdant pentru euro.

Cea de a treia opţiune, susţine Vlad Baciu de la TeleTrade, ar fi “să se extindă tipul de obligaţiuni ce pot fi achiziţionate“, dar…

A patra şi cea mai mediatizată variantă ar fi o simplă prelungire a termenului de încheiere a programului QE (termenul este acum septembrie 2016).

Având în vedere observaţiile recente ale lui Mario Draghi şi ale preşedintelui Bundesbank, Jens Weidmann, se poate trage şi concluzia că nu există un consens pentru o schimbare a politicii monetare în această lună.

Dacă asta se va întâmpla sau dacă acţiunile vor fi luate cu jumătăţi de măsură, vânzătorii de euro vor fi prinşi pe picior greşit, iar mişcarea ascendentă ar putea fi bruscă.

, crede analistul TeleTrade.

Citeşte şi
Analiză TeleTrade: Anul 2015 a fost marcat de volatilitate în scădere pe piaţa petrolului şi
Pe piața valutară se tranzacționează zilnic circa 5.000 de miliarde de dolari SUA și acolo
Cătălin Chivu, TeleTrade: Fed ar putea opta astăzi pentru utilizarea retoricii şi a prognozelor şi
În contextul scăderii abrupte a dobânzilor bancare, o alternativă viabilă pentru obţinerea unor randamente peste
TeleTrade anunţă că joi, 17 septembrie, la ora 21:00, va fi publicată rata dobânzii SUA,
În contextul scăderii abrupte a dobânzilor bancare, o alternativă viabilă pentru obţinerea unor randamente real-pozitive
Dolarul continuă să se aprecieze şi este de aşteptat să străpungă bariera parităţii euro, susţine
~histrionismul Rodicai Stanoiu~Prima casa 4~Gitenstein despre energetica~un roman decapitat la Misiunea ONU din Afganistan~
Principala temere este legată de o inflaţie în creştere şi de riscul ca aceasta să
De la începutul crizei euro, responsabilii europeni repetă că e în joc viitorul UE. Dar
Share