home EVENIMENT, POLITICA USR publică o listă cu mai multe website-uri de fake news

USR publică o listă cu mai multe website-uri de fake news

Share

USR-PLUS a publicat, pe pagina de Facebook a alianței, o listă cu 13 pagini web neasumate, care produc sau promovează fake-news și care se răspândesc cu ajutorul reclamelor sponsorizate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

PressOne a arătat că două dintre aceste pagini, Litere.net și Politice.net, duc la societatea Twenty Media SRL, despre care G4Media a scris că a fost finanțată cu 850.000 lei de PSD, în 2017 și 2018.

Alte site-uri din lista publicată de USR-PLUS sunt Guvernare.net, Info360, IQștiri, Salvăm România, Știri Financiare, Știri Politice, România Politică, Ciuma Roșie, Informează-te, România Puternică, Râsu Plânsu:

”O campanie coordonată împotriva USR PLUS am putut observa și la alegerile europarlamentare, când au fost închise mai multe pagini, conturi false și grupuri asimilate PSD. Administratorii a doua din paginile mașinăriei de propagandă, Litere.net și Politice.net, au beneficiat în campania de la europarlamentare, așa cum au arătat investigațiile jurnalistice, de contracte din partea PSD în valoare de 850.000 de lei”, a transmis USR-PLUS luni seară.

Alianța a mai anunțat o conferință de presă susținută marți de Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei prezidențiale din partea USR:

”În ultima vreme, am reușit să identificăm 13 astfel de pagini fake, care au investit sute de mii de lei și au reușit, prin reclame sponsorizate, să ajungă la milioane de români. Marți, Cătălin Drulă – coordonator al campaniei prezidențiale din partea USR, va susține o conferință de presă, în care va prezenta mai multe date legate de propaganda prin pagini fake împotriva noastră.

Ne dorim o campanie onestă, în care fiecare să vorbească românilor, asumat, despre problemele reale. Să vorbim despre siguranța românilor pe stradă după ce, prin legea recursului compensatoriu, au fost eliberați peste 20.000 de deținuți.

Să vorbim despre inflație, cea mai mare din Europa. Despre datoria României și deficitul bugetar. Să vorbim despre cei peste 5 milioane români plecați din România”, au mai scris reprezentanții USR-PLUS pe Facebook.

Citeşte şi
Mihai Polițeanu a fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Ploiești, la alegerile locale din 2020,
Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,
Devine tot mai posibilă realizarea a ceea ce părea până acum imposibil: ajungerea la alegerile
Rareş Bogdan susţine că nimeni nu poate sta la Bucureşti în faţa unui candidat comun
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a scris pe Facebook, in contextul in care liderul
CCR a decis că voinţa poporului român este neconstituţională. Un grup de răufăcători a populat
USR susţine, după ce CCR a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi
Vicepresedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu lanseaza un nou fake-news pe pagina ei de Facebook. Ea
Mirel Palada, sociolog de casă al PSD, postează pe Facebook texte de excepţie. După alegerile
USR depune în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților,
Share