home MASS MEDIA, POLITICA USR anunţă că va vota contra OUG pentru bani la presă

USR anunţă că va vota contra OUG pentru bani la presă

Share

USR a anunţat că va vota în Parlament împotriva ordonanţei prin care Guvernul acordă presei 40 de milioane de euro, sub forma unor campanii de informare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„A ajuns în Parlament Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care se acordă presei 200 milioane de lei, pentru o aşa-zisă campanie de informare în contextul actualei pandemii. Aceasta Ordonanţă, în forma actuală, nu poate fi susţinută de USR. Nu va ajuta presa, ci o va subordona!

Problema susţinerii presei este una esenţială pentru orice democraţie, fie că e vorba de o perioadă de criză economică, fie că nu este nici o criză. DAR, în acelaşi timp, trebuie să facem o distincţie clară între susţinerea independenţei presei şi cumpărarea bunăvoinţei presei prin intermediul banilor publici.

Principalii beneficiari ai Ordonanţei de urgenţă nu vor fi jurnaliştii, ci patronatele din presă, ale căror interese sunt diverse. Costul pentru presă va fi, în realitate, foarte mare – creşterea obedienţei faţă de finanţator – în cazul de faţă, chiar Guvernul României”, anunţa USR, într-un comunicat de presă, citat de Aktual24.

PSD nu şi-a precizat încă poziţia în privinţa acestei ordonanţe, însă cel mai probabil va vota favorabil, având în vedere că numeroase canale media pro-PSD, printre care se află şi Antena 3, şi România TV, vor beneficia de fonduri guvernamentale.

Share