home POLITICA USL trăieşte şi simulează consultările cu partidele

USL trăieşte şi simulează consultările cu partidele

Share
"Pfuuu... data viitoare când vom face joc de glezne vom fi la mânecuţă!..."
“Pfuuu… data viitoare când vom face joc de glezne vom fi la mânecuţă!…”

La ceas de dimineaţă, pe la prânz, spre seară, dis-de-dimineaţă USL Klaus Iohannis a convocat partidele pentru discuţii despre soarta naţiei sub ochii populaţiei.

Au trecut patru luni de când în USL, care trăieşte, au avut loc primele consultări ale noului preşedinte pe modificările la Legea finanţării partidelor politice şi introducerea votului electronic şi votului prin corespondenţă, precum şi privind rezistenţa Parlamentului la unele dintre cererile de cercetare şi arestare ale membrilor săi.

USL simulează în continuare că nu există şi că în România preşedintele face consultări, după ce a soilit patru luni la Cotro şi a reuşit performanţa să-şi achiziţioneze o bucătărie modernă, ca să poa’ să-nghiorţăiască mai cu gogâlţuri mititeli rodul democraţiei ce l-a ales în capu’ statului.

Acu’, Pontanacu ieşit-a după-ntrevederea cu aliatul politic de la Cotroceni şi a spus:

Pentru asigurarea votului persoanelor și cetățenilor români din afara țării, atâta timp cât solicitările noastre, și anume organizarea alegerilor și în afara țării de către AEP, nu de către Guvern, și organizarea pe baza înscrierii cetățenilor români într-un termen de șase luni înainte de alegeri, este o propunere pe care o susținem.

Anacolut. Aşadar, USL intenţionează, în loc de vot electronic şi vot prin corespondenţă, pe care continuă să le respingă cu cerbicie, să îi oblige pe românii din diaspora să se înscrie pe listele electorale cu şase luni înainte de alegeri.

Este o piedică pusă. În primul rând, nu spune Victor Ponta dacă este vorba despre termen-limită de cel puţin şase luni sau ce. Mai apoi, USL vrea asta (adică Ponta a spus-o şi Klaus Iohannis, fericit că a avut consultări, va continua jocul de gleznă alte patru luni) pentru că ştim că doar o mică parte dintre românii din diaspora se vor înscrie pe orice liste, fiind împrăştiaţi prin lume.

Cu legiferarea aceasta, numai cei de pe liste vor putea vota, adică treaba va sta mai rău decât acum. Concluzia: USL trăieşte!

Share