home POLITICA Ungaria a interzis diplomaţilor participarea la Ziua României

Ungaria a interzis diplomaţilor participarea la Ziua României

Share

MAE anunţă că a notat cu surprindere și nedumerire decizia luată de Ungaria. Budapesta a interzis participarea diplomaților ungari la celebrările și recepțiile de Ziua Națională a României.

O asemenea decizie este greu de înțeles cu atât mai mult cu cât respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. România a fost și este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori“, a anunţat MAE.

Ministrul de externe maghiar, Szijjarto Peter, le-a interzis diplomaților unguri să fie prezenți la recepțiile de Ziua Națională a României.

Ungaria: Nu e nimic de sărbătorit pe 1 decembrie!

Având în vedere că poporul maghiar nu are nimic de sărbătorit pe 1 decembrie, Ministerul de Externe a interzis fiecărui diplomat şi fiecărui angajat să participare la sărbătorile naţionaleromâneşti”, a răspuns diplomaţia din Ungaria.

Aceasta a precizat, de asemenea, că Peter Szijjarto a informat parlamentarii unguri în două ocazii cu privire la această interdicţie.

România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare. Ea duce o campanie împotriva liderilor etnici, “sub pretextul luptei anticorupţie“,a declarat premierul Orban Viktor Orban. El i-a îndemnat pe etnicii maghiari să participe la alegeri, pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

Trianonul, mereu Trianonul

Orban regretă că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor. Este vorba despre state UE, notează MTI.

Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale “este unificarea naţiunii“. El s-a referit la cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit. Cooperarea a devenit un lucru de rutină“, a adăugat Orban.

Premierul ungar a mai declarat că “lumea occidentală este cuprinsă de haos intelectual“, iar “elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului“.

Din acest motiv, “mulţi de la Bruxelles” nu înţeleg motivele pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, a precizat Orban.

Citeşte şi
De Ziua Naţională, după ce a participat la seria de evenimente de la Focşani, organizate
ONG-urile Corupţia Ucide, Rezistenţa şi Iniţiativa România anunţă protest masiv la Piaţa Victoriei din Bucureşti,
Un protest semnificativ a avut loc în alveola de la Piaţa Victoriei şi de Ziua
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că unii politicieni inventează scenarii despre "un alt
10 Mai este adevărata zi naţională a României, iar România este, de jure, în continuare,
Orban Viktor a recidivat, repetând şi accentuând ceea ce au afirmat anterior oficialii maghiari. El
Klaus Iohannis a decis că persoanele cu probleme penale nu vor fi invitate la parada
Unirea unui neam in graniţele sale istorice, nu se face după oportunităţi vremelnice, trecătoare. Ea
Ziarul Romania libera nu stie sa scrie corect nici macar Ziua Nationala. Halal decadere! In
Aproximativ 1.500 de militari aparţinând ministerelor Apărării Naţionale, Internelor, SRI şi SPP participă, miercuri, la
Share