home ECONOMIE Un cec in alb

Un cec in alb

Share

~Stefan Vlaston~

Dincolo de discutiile si acuzele infinite de la televiziunile de stiri, populatia pare sa acorde un cec in alb actualei puteri: faceti ce credeti ca e mai bine sa trecem prin desertul actualei crize economice mondiale.

rosocialbusiness

Asa se explica lipsa de reactie a populatiei la recenta strategie fiscala 2012-2014. Cei afectati de strategie, bugetari si pensionari, nu sunt in concedii prin Turcia sau alte destinatii exotice. Sunt acasa. Dar inteleg ca alta cale de a iesi din impas nu prea exista.

Asta daca nu punem la socoteala declaratiile utopico-idealist-umoristice ale opozitiei. Care promite sa ne mute in paradis, daca ar veni la putere. Sa faca din economie bici, care sa si pocneasca.

Lumea intreaga este tulburata de scadenta la care a ajuns statul social-asistential. Am trait bine pe datorii, pe imprumuturi, pe tiparit moneda. Nu pe productie serioasa de marfuri si servicii vandabile. Cu exceptia Germaniei si a altor catorva tari.

Populatia a vazut in ce situatia e Grecia, care daca n-ar fi fost legata prin moneda euro de Uniunea Europeana, ar fi fost lasata din brate cat ai clipi. Si ce reduceri de venituri trebuie sa faca. Din sectorul bugetar. Ca acolo s-au acumulat pierderile si dezechilibrele uriase. Care pot da peste cap toata economia unei tari.

Nici Portugalia, Spania, Italia nu stau mai bine. Tot pentru ca au trait in paradigma statului social, care da si da si da, fara sa stie de unde da. Iar la Londra, de cand au inceput si la ei reducerile de ajutoare de tot felul, asistatii fura din magazine ce nu pot cumpara.

Se discuta si la noi doar despre bugetari. Care sunt circa 1,2 milioane. De restul salariatilor nu discuta nimeni. Desi ei platesc, prin taxe si impozite, salariile, masinile, secretarele, excursiile bugetarilor. Ale bugetarilor de lux, cel putin. Ei, nebugetarii,  pot fi dati afara… tot pe Contributors

Citeşte şi
Dacă-l vedeţi prin Bucureşti, pe undeva, pe Carles Puigdemont, să ştiţi că este dat în
Madridul a preiat controlul Cataloniei chiar la 20 de minute după ce aceasta şi-a declarat
Vestea bună e că timpul echipelor ca Sqadra Azzura, ce ascundea mingea 90 de minute
Ucraina, Maria Iaremciuk - Tick-Tock Aceasta este piesa la care ţara-participant a ales să folosească simbolistica
Dintre cei şase care au intrat direct în finală, ne atrage atenţia doar balada galezei
Cezar, cu melodia "It's My Life", reprezentantul României în finala Eurovision 2013, va intra în
"Politicienii cei mai proeminenţi ai naţiunilor nu vor ezita să arunce orice națiune în criză,
Loreen din Suedia a câştigat anul acesta Eurovision, iar anul viitor competiţia se va organiza
Iată că timpul trece foarte repede şi avem din nou finală Eurovision. De data aceasta
Anul acesta, concursul Eurovision este din nou foarte slab, iar prima semifinală este de-a dreptul
Share