home POLITICA Ultimatumul Monicai Macovei: reformam PD-L sau fac alt partid (Vlaston pentru Contributors)

Ultimatumul Monicai Macovei: reformam PD-L sau fac alt partid (Vlaston pentru Contributors)

Share

Este unul dintre subiectele politice principale, care va ocupa spatiul public primavara aceasta. N-am informatii suplimentare, altele decat cele aparuta in presa. Dar puse cap la cap, cam aceasta  e concluzia care se poate degaja. Iata cateva fragmente din interviul acordat de Monica Macovei la HotNews:

FOTO: ZiareAz

Rep: Aveti sprijin in partid pentru reluarea subiectului modificarii statutului pe integritate?
Monica Macovei: Nu stiu in acest moment, dar voi afla cat de curand.

Rep: Credeti ca lucrurile se vor schimba dupa alegerile din PDL?
Monica Macovei: Depinde ce se va intampla la alegeri.

Rep: Dumneavoastra ce credeti ca se va intampla?
Monica Macovei: Nu stiu, sa vedem cine candideaza, cu ce obiective si cine castiga. Sigur, sper sa se schimbe lucrurile. E nevoie de lucrul asta, dar asta vom vedea dupa…

“Un nou partid este una din variante. Depinde cine-l face si cata credibilitate are in fata oamenilor”.

“O varianta este sa poti sa schimbi unul dintre partidele existente, in ce ma priveste, PD-L si o alta varianta, un alt partid. Sunt aceste doua variante”.

Monica Macovei contesta principiul aplicat in  politica conform caruia, pana la condamnarea definitiva, functioneaza prezumtia de nevinovatie. (Monica Macovei: “este o mare porcarie”).

Integritatea unui partid, curatarea sa de persoane cu functii de conducere aflate in diferite faze de cercetare penala sau de judecata, nu poate fi legata de prezumtia de nevinovatie, in sens juridic. Adica, esti acuzat de furt din bani publici, dar ramai cu mana in borcanul de miere bugetara mult si bine, pana se pronunta definitiv justitia?

Poate fi reformat PD-L?

In opinia mea sansele sunt foarte mici, spre zero. Votul parlamentarilor, inclusiv PD-L, in cazul Ridzi si in privinta candidaturilor la CSM, nu ne dau mari sperante. Atunci cand te-ai nascut din pacatul originar… citeste tot aici

Share