home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Udrea, Cocoş, Buzăianu, un off-shore şi neşte corupţie

Udrea, Cocoş, Buzăianu, un off-shore şi neşte corupţie

Share

Când spui Elena Udrea, apoi Dorin Cocoş, apoi Bogdan Buzăianu, te referi la un off-shore şi scrii un articol de presă despre legătura dintre ei, e vorba despre neşte corupţie.

Barringwood Investment Ltd e un off-shore din Cipru, care ar fi fost folosit de Elena Udrea pentru a primi o parte din cei 5 milioane de dolari mită de la Bogdan Buzăianu.

Firma e controlată de Dinu Pescariu. Ea a fost folosită şi de Dorin Cocoş pentru şpaga din Dosarul Microsoft.

• Acum putem corela şi înţelege cu mai multă uşurinţă care este relaţia dintre ce spunea, ce făcea şi ce lucra în realitate Elena Udrea când se întâmplau aceste lucruri. Şi, poate, să înţelegem de ce Elena Udrea şi Traian Băsescu vorbesc aum, la unison cu vuvuzeaua lor de casă, Ion Cristoiu, despre Binomul DNA-SRI şi despre pericolul pe care acesta l-ar reprezenta pentru statul de drept. •

DNA susţine că în vara lui 2010 Udrea i-ar fi pretins lui Buzăianu cinci milioane de cocobauri, pentru a asigura Energy Holding continuarea contractului de vânzare-cumpărare de energie cu Hidroelectrica.

Radu Budeanu Jr. ar fi fost emisarul dintre Udrea şi Buzăianu. El s-ar fi dus la Monaco şi l-ar fi asigurat pe Buzăianu că decizia continuării contractelor e la Elena Udrea. La sfârşitul anului 2011, Buzăianu i-a transmis lui Budeanu cea mai mare parte a banilor ceruţi. La începutul anului 2012, Budeanu ar fi remis Elenei Udrea 3,8 milioane de dolari.

Share