home EVENIMENT, POLITICA UDMR, solidară cu edilii iredentişti din Miercurea Ciuc, Ráduly şi Szőke

UDMR, solidară cu edilii iredentişti din Miercurea Ciuc, Ráduly şi Szőke

Share

UDMR, solidară cu edilii iredentişti din Miercurea Ciuc, Ráduly şi Szőke

UDMR este solidară cu edilii iredentişti din Miercurea Ciuc, care au fosr trimişi în arest la domiciliu, acuzaţi de procurorii DNA de fapte de corupţie.

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, susţine că Ráduly Róbert și Szőke Domokos sunt hărţuiţi. Hunor speră ca Parchetul să încheie cât mai repede urmărirea lor penală.

Reprezentanţii UDMR spun că edilii din Miercurea Ciuc sunt persoane devotate funcţiei lor. Acum mai bine de un an, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că Ráduly Róbert discriminează românii din acest oraş.

Copertinele din centrul oraşului au fost inscripţionate de edil exclusiv în limba maghiară. Parasolarele au fost făcute şi montate din fonduri europene dedicate reabilitării localităţii.

În luna iunie a anului 2012, se vădea faptul că extremistul Barna Csibi a “comemorat” Tratatul de la Trianon având autorizaţia primarului.

Procurorii DNA îl acuză pe Ráduly Róbert că primea 10.000 de euro lunar de la firma care a primit contractul pentru administrarea parcărilor din localitate. Mai mult, ar mai fi primit 20.000 de lei şi 5.000 de euro pentru ca două firme private să primească contracte şi autorizaţii de funcţionare din partea Primăriei.

Share