home EVENIMENT Ucraina şi Rusia agită militar apele Mării Negre (surse oficiale)

Ucraina şi Rusia agită militar apele Mării Negre (surse oficiale)

Share

Ca răspuns la exerciţiile militare anunţate de Ucraina în apele sale teritoriale din vestul Peninsulei Crimeea, Rusia reacţionează.

Nave de război din Flota rusă de la Marea Neagră au ocupat poziţii în vestul Crimeei anexate, în apele teritoriale ruse.

“Navele noastre de război … au luat poziţii lângă coasele vestice ale Crimeiei pe timpul testelor cu rachete ale Ucrainei din 1 şi 2 decembrie”, a declarat o sursă militară pentru agenţia RIA.

Ucraina, două zile de exerciţii militare

Armata ucraineană va efectua timp de două zile exerciții militare în apropierea Peninsulei Crimeea. Este o decizie ce riscă să tensioneze și mai mult relațiile dintre Kiev și Moscova.

Exercițiile militare vor începe joi și se vor desfășura pe teritoriul naționa’ al Ucrainei. Purtătorul de cuvânt ucrainean Andrei Lysenko a completat că ”nimeni nu trebuie să ne spună ce avem de făcut”.

Unii analiști politici de la Kiev se tem că aceste manevre militare ar putea conduce la represalii. Rusia ar putea reacţiona în estul separatist prorus al Ucrainei.

Întrebat despre acest anunț, privind manevrele militare, venit de la Kiev, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a răspuns scurt:

Kremlinul nu va permite acțiuni ale Ucrainei care să încalce dreptul internațional. Acestea ar pune în pericol zborurile civile internaționale deasupra teritoriului rus ori în regiunile învecinate.

citeşte şi: Zborul MH 17 a fost doborât de o rachetă rusească

Share