TVR a depus plângere penală contra lui Cristi Oprean

Share

Cristi Oprean, omul cu biletele vândute la negru în Qatar, a înaintat şi semnat în numele instituţiei o ofertă angajantă în valoare de aproape şapte milioane de euro.

Reprezentanţii TVR au depus o nouă plângere penală împotriva lui Cristi Oprean, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere şi înşelăciune.

Fostul salariat al televiziunii publice este acuzat că a angajat în numele SRTv, fără să fie mandatat în acest sens, oferte în valoare totală de 6.600.000 de euro, către European Broadcasting Union (EBU), conform Ziare.com.

Mai exact, în data de 15.04.2022, jurnalistul, care la acea dată nu era şef de achiziţii sportive – titulatură pe care şi-a arogat-o fără a avea o numire oficială din partea managementului SRTv, a înaintat şi semnat în numele instituţiei o ofertă angajantă, în valoare de aproape şapte milioane de euro, aferentă unor competiţii sportive.

Oferta, înaintată către Departamentul Sport al EBU, viza Campionatul de Fotbal Feminin 2023 şi următoarele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de Vară şi de Iarnă – 2026, 2028, 2030 şi 2032.

Conform unei hotărâri a Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, orice aprobare sau efectuare de cheltuieli în valoare de până în 100 de mii de euro se realizează prin hotărârea Comitetului Director, în timp ce cheltuielile care depăşesc acest prag sunt aprobate doar de CA.

Aşadar, prin demersul său, Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile prevăzute în fişa postului, substituindu-se ordonatorului principal de credite şi intervenind în politica editorială a serviciului public de televiziune.

Conducerea TVR a aflat de aceste fapte abia în luna ianuarie 2023, când Televiziunea Română a primit primele facturi aferente acestor angajamente.

Share