home EVENIMENT Ţuţu de la Apărare s-a scăpat pe sine. Se termină banii

Ţuţu de la Apărare s-a scăpat pe sine. Se termină banii

Share

Ţuţu de la Apărare, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi-a dat drumul la gură. Este clar că nu mai sunt bani la bugetul Apărării, că ne aflăm în faţa primelor semne de criză bugetară.

Întâi, MApN a anunţat oficial că nu mai are bani de salarii. Apoi, că îi are, dar nu pe toţi şi restul vin la rectificare. Sună ca naiba… Evident, totul a pornit de la un comunicat, dar era vorba despre un comunicat al ministerului. Ţuţu este vinovat. Ce e un minister, un sat fără câini? Răspunzător este ministrul, care s-a scăpat astfel pe dumnealui şi a spus adevărul.

Apoi, premierul frenetic, care anunţa aseară pe A3 împliniri măreţe, l-a chemat la Palatul Victoria.(dialog ipotetic) “Cum adică, băi, nu mai sunt bani, ai înnebunit?” “Păi dacă nu mai am!” “Nu se poate, Ţuţu, dă o dezminţire, ceva!” “Terente, eu nu mai pot gestiona treaba.” “Bine, atunci dă-ţi demisia!”

Blablabla-ul cu “comunicarea defectuoasă”

Deja am învăţat lecţia cu fonfleul cu “comunicarea defectuoasă”. Atunci când PSD-ALDE scoarte această marotă palidă la înaintare, are ceva baban de ascuns. Sub aşa-zisa “comunicare defectuoasă”, a fost rostogolită minciuna despre OUG 13.

De atunci, ni se serveşte pe tavă faptul că nu mai este nici o comunicare defectuoasă şi totul merge uns, pentru că e pe faţă. În acest timp, se fac aceleaşi golănii la scară mare, spunându-ni-se că totul este în regulă, pentru că se face comunicare publică. Nu e deloc în regulă, aşa cum ştim.

Nu e în regulă nici cu Legile Justiţiei, nu e în regulă nici cu Pilonul II, nu e în regulă nici cu fondul suveran. Aşadar, altceva se ascunde sub marota asta obosită cu “comunicarea defectuoasă”. Ce anume?.

Gura lui Ţuţu adevăr grăit-a

Am explicat în repetate rânduri că programul guvernamental este imposibil de bugetat. Că aplicarea lui va duce la o situaţie bugetară imposibilă. Că, finalmente, rezultatele vor fi o criză bugetară şi picajul naţional. Singura soluţie logică este ca PSD-ALDE să recunoască minciuna din campania electoraă de anul trecut.

Dacă nu o va face, România se va duce până la default cu această politică bugetară sinucigaşă. Acestea sunt primele semnale. Pentru România liberă, am chestionat experţi, care mi-au declarat că primele semne de criză bugetară vor fi bani lipsă la diferite instituţii guvernamentale.

Exact aici suntem acum. Şi, exact aşa cum am şi scris, PSD-ALDE caută ultimii bani ascunşi, dosiţi de răul lor. De exemplu, pe cei de la puţinele companii de stat cu profit. Sau bani de le Rezerva BNR. Ori pe cei de la Pilonul II.

Ţuţu, Terente, Daddy Dragnea şi spălatul putinei

iarna lui 1996 – 1997: Cabinetul Văcăroiu lasă ţara în pragul falimentului. Coaliţia de centru-dreapta CDR – USD – UDMR plăteşte oalele sparte.

final 2009 – debut 2010: Cabinetul Tăriceanu, minoritar, susţinut de PSD, lasă ţara în pragul falimentului. Cabinetul Boc 1 (coaliţie PDL – PSD) o târâie un an. Cabinetul Boc 2 (PDL) plăteşte oalele sparte, fiind nevoit să taie salariile şi să impoziteze pensiile.

Acum, figura s-ar putea repeta. Înainte de declararea falimentului (în precedentele două dăţi am scăpat, acum e puţin probabil), PSD-ALDE vrea să spele putina. Primul fugar e Ţuţu de la Apărare. Vor urma probleme tot mai mari. PSD-ALDE o să o târâie.

Spălatul putinei şi pasarea responsabilităţii

Protestele se vor amplifica. Ele vor fi un bun prilej ca, după metoda din 2015, de după incidentul Colectiv, Cabinetul Terente să demisioneze. În 2016, Cabinetul Cioloş a fost lipit de propaganda PSD-ALDE peste Dreapta divizată.

Apoi, pe fondul acestei propagande şi a promisiunilor electorale ce se dovedesc acum nişte minciuni cinice, PSD-ALDE a câştigat alegerile. Acum, Stânga Ultrareacţionară va încerca ceva asemănător. Să pună criza bugetară şi evetualul faliment al ţării în sarcina Dreptei, a lui Klaus Iohannis, a transnaţionalelor, a lui Soros etc.

Apoi să revină pe cai mari la guvernare şi să continue opera actuală de destrucţie. Nu, ei nu vor alegeri anticipate, pentru că ar pierde majoritatea parlamentară de control cu care distrug statul de drept. Avem nevoie de alegeri anticipate, pentru că nu trebuie să lăsăm ca aceste lucruri să se întâmple.

Citeşte şi
Ţuţuianu: Codrin Ştefănescu rezolva treburile murdare ale lui Dragnea

Adrian Ţuţuianu, fost vicepresedinte al PSD, il acuza pe Codrin Stefanescu, fost secretar general al Read more

Ţuţuianu spune că l-a înjurat pe Codrin de a spart geamurile-n Kisselef

O a treia înregistrare audio a fost făcută publică, joi seară de România TV, în Read more

PSD scade. Sondaj devastator pentru partidul lui Liviu Dragnea

PSD scade în opţiunile electorale pe zi ce trece, din cauza acţiunii politice destructive a Read more

Debandada PSD. Senatul, condus de Ţuţuianu. Tăriceanu, în concediu

Debandada PSD începe să se vadă cu ochiul liber. În încercările sale disperate de a Read more

Conspiraţia Rusiei din spatele demisiei/demiterii lui Ţuţuianu

Principala calitate a unui stat NATO este previzibilitatea. Conspiraţia Rusiei, care se întrevede din spatele Read more

Tudose promite SUA că România va rămâne partener de încredere

Mihai Tudose a avut o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Read more

CSAT marţi. Înzestrarea Armatei deschide tematicile de discuţii

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost convocat pentru marţi de preşedintele Klaus Read more

Part-time vs. normă întreagă. O prostie anticonstituţională

Constractele part-time devin un soi de obiect de vânătoare fiscală pentru inspectorii ANAF. În loc Read more

Salarizarea bugetarilor, amânată sine die. Urmează staţia falimentul, cădere pe partea stângă

După ce a fost pasată, neconsolată de Guvern, la Parlament, salarizarea bugetarilor e îmbălsămată bine Read more

Din ciclul “suntem disperaţi, nu mai avem bani”

"Doamne, înainte să fiu ministru nici nu mi-am imaginat cât de Read more

Share