home CORUPTIE, POLITICA Tunul de apă din 10 august s-a stricat în timpul intervenţiei jandarmilor

Tunul de apă din 10 august s-a stricat în timpul intervenţiei jandarmilor

Share

Tunul de apă de pe autospeciala Jandarmeriei s-a defectat la scurt timp după ce a început să fie folosit, au declarat două surse care au participat la protestul din 10 august. Alertă SUA asupra unor posibile proteste violente în Bucureşti

Acestea au avut comunicare directă cu autoritățile implicate în asigurarea ordinii publice. Din imaginile surprinse, se vede cum autospeciala începe prin a stropi cu apă câțiva jandarmi,.

După care trage, împrăștiat în mulțime, preț de câteva secunde. Apoi, jetul de apă să se întrerupă brusc, iar din țeavă curge apă fără presiune.

Tunul de apă, nefolosit de ani buni

”Autospeciala pe care era tunul de apă n-a fost folosită de ani buni, poate doar la exercițiile făcute de jandarmerie”, au declarat surse apropiate Jandarmeriei. Informația că tunul cu apă s-a defectat a fost prezentă public și de primarul Capitalei, Gabriela Firea, după ședința CEX de la Neptun.

„Nu e ușor să vezi că se întâmplă lupte de stradă, violențe. Din nefericire, au fost două tunuri cu apă care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze”, a declarat Firea în urmă cu o săptămână.

Potrivit Adevărul, maşina de intervenţie a jandarmeriei a fost construită la ROMAN SA Braşov. Este propulsată de un motor MAN de 440 de cai putere şi are o serie de dotări interesante. Are, printre altele, o instalaţie de împrăştiere a gazelor lacrimogene, un dispozitiv care aruncă vopsea de marcare pe protestatarii violenţi şi, evident, tun de apă. Tunul montat pe suprastructură pentru lansarea agentului de lucru ar avea bătaia la minim 50 metri.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum
Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit
Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi
Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos”
Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi.
Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va
Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea
Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri,
Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi
Share