Tudose, pârâcios mic, dă în gât DNA la CCR, Dosarul Belina

Share

Prim-ministrul Mihai Tudose ar dori să sesizeze Curtea Constituțională (CCR) privind DNA. Aceasta pentru constatarea unui posibil conflict instituţional între DNA și Guvern în Dosarul Belina.

Insula Belina este viitorul paradis fiscal al lui Liviu Dragnea

Sesizarea va fi trimisă la CCR de premierul Mihai Tudose chiar azi. Cel care a elaborat sesizarea, la cererea lui Liviu Dragnea, este ministrul Justiției, Tudorel Toader. Aşadar, mai nou, cum sunt vizaţ de procurorii DNA, borfaşii din alde PSD sesizează Curtea Constituţională.

Mihai Tudose trage la ţintă-n conflictul constituţional

Trebuie analizat dacă situaţia actuală poate constitui elementele unui conflict juridic de natură constituţională între două puteri ale statului.

, declara Liviu Dragnea în urmă cu două zile, dar evident că acesta nu are absolut nici o legătură cu demersul Executivului.

Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, a fost audiată şi pusă sub acuzare de DNA. Punerea sub acuzare este pentru abuz în serviciu, în Dosarul Belina. În acesta, procurorii cercetează cum o parte din insulă a trecut ilegal din proprietatea statului în subordinea CJ Teleorman.

Cabinetul lui Mihai Tudose intervine astfel într-o anchetă penală

Acuzaţiile sunt din anul 2013, când Sevil Shhaideh era secretar de stat în ministerul Dezvoltării. Procurorii cer aviz de la Parlament şi pentru încuviinţarea urmăririi penale a Rovanei Plumb. La momentul respectiv, aceasta era ministru al Mediului.

Ea este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Sahhideh a venit însoţită de avocat la DNA. După jumătate de oră a plecat, dar fără a spune dacă va demisiona din Guvern. În ultimele două săptămâni, Victor Ponta şi Sorin Grindeanu au fost audiaţi la DNA, dar au precizat că au venit în calitate de martori.

Cel mai probabil, şi foştii premieri au fost audiaţi în acelaşi dosar, observă Realitatea.net. Prin acţiunea sa, Guvernul intervine într-o anchetă a procurorilor, făcând presiuni instituţionale.

Share