home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Toader vorbeşte în versuri şi nu se înţelege aproape deloc ce vrea

Tudorel Toader vorbeşte în versuri şi nu se înţelege aproape deloc ce vrea

Share

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu şeful PSD, Liviu Dragnea, în biroul său de la Parlament. La finalul întâlnirii, a declarat că a discutat despre decizia pe care urmează să o ia azi CCR.

Este vorba despre sesizarea care vizează refuzul ÎCCJ de a pune în aplicare noile prevederi ale legii 304/2004, referitoare la reconfigurarea completelor de 5 judecători.

Tudore Toader a discutat ce era de discutat

Am discutat ce era de discutat. (…) Faptul că mâine e miercuri și se va judeca la CCR acel conflict de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. N-am discutat în legătură cu decizia.

Decizia CCR va fi obligatorie de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei, nu avem nici o marjă ulterioară. Vom proceda așa cum se va statua în dispozitiv.

, a spus Toader, la finalul întâlnirii. Adică, dacă e decizia pe care trebuie să o ia CCR, ce ai mai discutat, Gargamel, cu Daddy?

Tudorel Toader ştie

“Nici un ministru nu e bătut în cuie, nici un ministru nu e de neschimbat. Pe cale de consecinţă, orice ministru este remaniabil. Orice ministru, la un moment dat, poate fi remaniat”, a mai spus Tudoel Toader.

Să facem a;adar o poezie post-avangardistă din spusele excentricului demnitar. Din categoria “Să râdem cu Tudorel”:

Nici un ministru nu e bătut în cuie,
nici un ministru nu e de neschimbat.
Pe cale de consecinţă, orice ministru este remaniabil.
Orice ministru, la un moment dat, poate fi remaniat

“Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, m-am întâlnit cu al treilea om în stat”, a punctat Toader, la insistențele jurnaliștilor, care i-au atras atenția că Liviu Dragnea are un interes direct în ceea ce privește constituirea completelor de cinci judecători.

Ambiguităţi

“Orice lege, orice decizie a CCR are o valoare de principiu egală cu legea. Legile nu pot avea caracter individual”, a mai spus Toader. “Eu, ca ministru, am grijă şi îmi respect competenţele mele din lege”, a încheiat ministrul Justiţiei.

Klaus Iohannis l-a atacat dur pe Tudorel Toader, acuzând că procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr nu este legală. Dacă ieşi din contextul românesc, ceea ce spuse Tudorel Toadel este lipsit de sens.

Intenţia evidentă a demnitarului este să vorbească în aşa fel, încât să nu spună, dacă se poate, mai nimic, iar atunci când spune ceva să afirme platitudini pe care le ştie oricine, ca de exemplu “Orice lege, orice decizie a CCR are o valoare de principiu egală cu legea” sau “Decizia CCR va fi obligatorie de la momentul publicării în Monitorul Oficial”.

Probabil că scopul ministrului Justiţiei este să-şi oculteze intenţiile. Este aproape inexplicabil ce ar fi putut să discute cu Liviu Dragnea. Poate să da o ordonanţă de urgenţă prin care să completeze Legile Justiţiei, astfel încât noul mod de formare al completelor de 5 de la Înalta Curte să devină efectiv încă de anul acesta, în cazul în care CCR spune “nu” solicitării Guvernului.

Citeşte şi
Senatorul PNL Iulia Scântei îl acuză pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că intenționează să boicoteze,
„Domnul Tudorel Toader croșetează”, a spus aseară secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Reacția irtitată
Huliganii PRU au căpătat curaj şi se manifestă în pragul alegerilor europarlamentare. Sebastian Ghiţă anunţă
Senatorul PSD Liviu Pop spune că este inacceptabil ca actorii să susțină protestele ilegale ale
Tudorel Toader, supranumit Gargamel, susține că cel care poate debloca situația Anticorupţiei este doar președintele
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost aşteptat la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, prezentat la
Tudorel Toader a postat pe Facebook, duminică seară, chiar în timp ce zeci de mii
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu știa că în ședința de Guvern va
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Taman în mandatul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, finul acestuia a prins un super-post
Share