home EVENIMENT, POLITICA Tudorel Toader s-a făcut notar, împrună cu unul dintre fiii lui

Tudorel Toader s-a făcut notar, împrună cu unul dintre fiii lui

Share

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, s-a activat în funcţia de notar, a deschis cabinetul notarial „Toader” din Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui, Alexandru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aşa au declarat atât fostul ministru, cât şi şeful Camerei Notarilor Iaşi, Claudiu Andi Cheptine.

Alex Toader este titular pe un post de notar la ţară, în comuna Răchiteni, jurisdicţia Judecătoriei Paşcani, însă era detaşat în municipiul Iaşi, unde era asociat chiar cu Andi Cheptine.

La sfârşitul lui iunie, Alex Toader s-a retras din asocierea cu Cheptine, concomitent, tatăl lui, Tudorel Toader, a renunţat la suspendarea din funcţia de notar şi a formulat cerere pentru deschiderea unui cabinet notarial în Iaşi, a declarat Andi Cheptine, preşedintele Camerei Notariale Iaşi.

Apoi, Toader senior şi junorul au formulat cerere către Uniunea Notarilor şi Ministerul Justiţiei pentru a se asocia. Este nevoie de un ordin de ministru atunci când se asociază notari din jurisdicţii diferite, Tudorel Toader aparţinând de jurisdicţia Judecătoriei Iaşi, iar Alex Toader, de Judecătoria Paşcani, a explicat notarul Andi Cheptine.

Nu există o incompatibilitate între funcţia de rector şi cea de notar, au declarat atât preşedintele Camerei Notariale Iaşi, Andi Cheptine, cât şi fostul ministru Tudorel Toader.

”L-am luat asociat la cabinetul meu de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă cu profesia liberală de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă nici cu profesia liberală de avocat. Au fost şi sunt rectori şi avocaţi”, a declarat Tudorel Toader.

Alex Toader, notar la oraş pe uşa din dos. Anul trecut, băiatul cel mare al lui Tudorel Toader, Alex Toader, a picat examenul de transfer ca notar de la țară la oraș.

Tot anul trecut, pe atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader a fost vizat de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul respectiv a fost însă clasat, întrucât nu au fost constatate încălcări ale legii penale.

Solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a deveni notar public cu un post în Iaşi, circumscripţia Judecătoriei Iaşi, ar fi avut ca scop aducerea fiului cel mare, Ionuț Alexandru Toader, notar într-o comună din județ, într-un post la oraș.

Tudorel Toader a beneficiat de o nouă prevedere legală potrivit căreia foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen. Pentru că era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader l-a delegat pe un secretar de stat din Ministerul Justiţiei să semenze ordinul de ministru prin care a devenit notar şi, imediat, s-a suspendat din profesie pentru a evita incompatibilitatea dintre funcţia de ministru şi cea de notar.

Share