home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Toader explică prezenţa lui Petre Lăzăroiu în CCR fără să explice nimic

Tudorel Toader explică prezenţa lui Petre Lăzăroiu în CCR fără să explice nimic

Share

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a reacţionat le dezvăluirile presei, referitoare la faptul că Petre Lăzăroiu ţine ocupat un loc de judecător de la CCR în dispreţul Constituţiei. Dar explicaţiile demnitarului sunt aiuritoare şi nu explică, în realitate nimic.

Tudorel Toader are probleme personale mai vechi cu DNA?

Astfel, Toader spune, implicit, că aşa e legea acum şi că lucrurile se vor schimba atunci când intră în vigoare noul text legal al legii de funcţionare a CCR. Miza este pe legalitatea deciziei prin care preşedintelui statului i s-ar impune, aparent, să o revoce pe Codruţa Kovesi din fruntea DNA.

Tudorel Toader, ambiguu şi neclar

“Până la adoptarea şi intrarea în vigoare a normelor de modificare a Legii nr.47/1992, aceasta continuă să se aplice în redactarea în vigoare”, se arată în postarea ministrului Justiţiei.

El a spus că orice decizie CCR produce efecte juridice. Aceasta este marea grijă:

“Decizia nr.136 din din 20 martie 2018, prin care Curtea a stabilit că ‘dispoziţiile legale criticate, care reglementează posibilitatea înnoirii în funcţie, cu un mandat de 9 ani, a judecătorului care a deţinut deja un mandat corespunzător restului de mandat al unui alt judecător, constituie o încălcare a dispoziţiilor constituţionale cuprinse în art.142 alin. (2) referitoare la interdicţia înnoirii mandatului şi în art.1 alin.(5) din Constituţie. (…).

Blablabla

Nu este admis ca, pe calea unei norme infraconstituţionale, legiuitorul să eludeze o interdicţie de natură constituţională. Mai mult, acesta are obligaţia de a elimina din dreptul pozitiv soluţia legislativă constatată ca fiind neconstituţională, precum cea care se regăseşte în actualul art.68 alin.(3) din Legea nr.47/1992, republicată’ a fost pronunţată în controlul de constituţionalitate a priori, preventiv, înainte de promulgare.

Efectele deciziei – legea nu a fost promulgată, nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, nu a intrat în vigoare, iar Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

El a menţionat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.47/1992 se află în procedura de reexaminare pentru punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale, fiind trimisă pe 23 mai la Senat.

Cazuri în care deciziile CCR nu au fost respectate. De Parlamentul dominat de PSD

Cititorul să-şi amintească de decizia CCR, de validare a referendumului privind Legislativ unicameral de 300 de parlamentari, care nu a fost pus în aplicare nici acum de Parlamentul României.Dominat de strămoaşa actualei majorităţi, USL.

Un alt exemplu notoriu este cel al multelor decizii CCR de modificare a unor articole din Codurile penale. PSD a ignorat modificarea acestor articole, în termen de maimum 30 de zile, cum cere legea. Astfel, s-au adunat peste 100.

În schimb, în 2016, când Raluca Prună a iniţiat o OUG, în care a concentrat toate acest modificări la Coruile Penale, PSD a strigat că Guvernul Cioloş aserveşte Justiţia prin OUG. Apoi, la declanşarea scandalului OUG 13, acelaşi PSD a strigat:

Ce, Cabinetul Cioloş nu a modificat Codurile Penale prin OUG?

Realitatea este elastică pentru aceşti domni şi este adaptată la interesele lor, nu există consecvenţă.

Citeşte şi
„Domnul Tudorel Toader croșetează”, a spus aseară secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Reacția irtitată
Huliganii PRU au căpătat curaj şi se manifestă în pragul alegerilor europarlamentare. Sebastian Ghiţă anunţă
Senatorul PSD Liviu Pop spune că este inacceptabil ca actorii să susțină protestele ilegale ale
Tudorel Toader, supranumit Gargamel, susține că cel care poate debloca situația Anticorupţiei este doar președintele
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost aşteptat la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, prezentat la
Tudorel Toader a postat pe Facebook, duminică seară, chiar în timp ce zeci de mii
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu știa că în ședința de Guvern va
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Taman în mandatul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, finul acestuia a prins un super-post
Actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a văzut lumina zilei în anul 1960, în localitatea
Share