home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Toader: Opoziţia, vinovată pentru infringementul pe prezumţia e nevinovăţie

Tudorel Toader: Opoziţia, vinovată pentru infringementul pe prezumţia e nevinovăţie

Share

Ministrul Justiției Tudorel Toader susține că directiva privind prezumția de nevinovăție trebuie transpusă în legislație. Aceasta până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiție pentru a evita sancțiuni. Gargamel şi criteriile demne de Absurdistan pentru şefia DIICOT

Tudorel Toader despre Dreapta cea rea şi antinaţională

El dă vina pe Opoziție pentru decizia Comisiei de a declanșa procedura de infrigement împotriva României pentru netranspunerea directivei, pentru că a blocat dezbaterea și a atacat la CCR.

În iulie 2017, Ministerul Justiţiei a finalizat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie. Proiectul a fost transmis la Guvern. În şedinţa din 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei.

Proiect transmis la Senat. În 4 decembrie 2017, proiectul de lege a fost adoptat de către Senatul României. Apoi a fost transmis la Camera Deputaţilor. Camera Deputaţilor a stabilit ca dezbaterea să se facă în procedură de urgenţă, printr-o comisie specială.

Dezbateri blocate

Numai că Tudorel Toader escamotează astfel că pretextul cu preumţia de nevinovăţie a fost folosit de PSD pentru a încerca să salveze de la închisoare politicienii corupţi din arcul puterii politice. Gargamel continuă:

Dezbaterile au fost blocate iar opoziţia a contestat respectiva comisie la CCR ! Pentru evitarea sancţiunilor, este necesar ca prevederile Directivei să fie transpuse în legislaţia naţională până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie..

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmase că, în contextul care Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva României pentru nerespectarea Directivei 343/2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie, că directivele UE sunt obligatorii şi pentru Justiţia din România.

Share