home POLITICA Tudorel Toader vrea acum o inspecţie judiciară autonomă

Tudorel Toader vrea acum o inspecţie judiciară autonomă

Share

Tudorel Toader s-a răzgândit. Nu mai trece Inspecția Judiciară la Ministerul Justiției, așa cum dorea inițial. Aceasta va fi autonomă, a anunțat demnitarul, în fața Comisiei Iordache.

Florin Iordache, naşul OUG 13, elaborează Legile Justiţiei

Pentru numirea procurorilor șefi, o decizie finală privind eliminarea președintelui din ecuație, mai are de așteptat. CSM a avizat negativ aşa-zisul proiect al Legilor Justiţiei. În realitate, acesta este un fel de incursiune în legislaţia specifică, destinată aservirii magistraţilor.

Tudorel Toader şi controlul asupra Inspecţiei Judiciare

Tudorel Toader a amintit că spunea în august că “acolo este un conflict între faptul că cel controlat face regulile controlorului”. Prin urmare, s-a sucit scurt:

Prevederile legale cu privire la Inspecția Judiciară rămân neschimbate. Nici un cuvânt în plus, nici un cuvânt în minus. Pentru că în dispozițiile tranzitorii ale acestui proiect se va vedea că Inspecția Judiciară devine o instituție autonomă, independentă.

Prin urmare, și această a doua temă sensibilă este rezolvată, urmând ca, la șase luni de la momentul intrării în vigoare a prezentei legi, să elaborăm o lege specială pentru Inspecția Judiciară.

Tudorel Toader şi jocul politic din interiorul coaliţiei PSD-ALDE

Pe măsură ce Liviu Dragnea pierde din putere în PSD, actanţii din mecanismul pentru aservirea Justiţiei este perturbat. Acelaşi om, Tudorel Toader, a fost iniţial de partea independenţei Justiţiei. Apoi s-a sucit, răspunzând comenziloir politice ca un buton.

El propusese eliminarea preşedintelui din mecanismul numirii procurorilor-şefi. De semenea, Inspecţia Judiciară să fie subordonată ministrului Justiţiei. Recent, demnitarul a început să o cotească, propunând siubordonare IJ unui consiliu de management din MJ.

Acum, s-a răsucit aproape complet. Guvernul (şi Ministerul Justiţiei) au refuzat să iniţieze proiectul de perturbare a funcţionării Justiţiei. Aceasta după ce CSM s-a pronunţat contra. Şi după ce peste 2.500 de magistraţi au semnat contra proiectului legislativ.

Varianta optimistă. Rezultanta forţelor politice şi miza Justiţiei independente

Dacă Mihai Tudose capătă prestanţă politică şi Dragnea scade ca putere, intenţiile de control PSDragnea ar putea fi parţial zădărnicite. Sau nu. Este clar că există un plan de aservire. Este clar că el se va desfăşura în săptămânile ce urmează.

Există posibilitatea ca totul să decurgă într-o nouă OUG, care să apară înainte de Crăciun. Credem în continure că anul trecut planul iniţial a fost cu OUG 13 să fie dată înainte de Crăciun. Pe fondul relaxării de sărbători a românilor, în zece zile proiectul ar fi intrat în vigore, trăsnind o ţară întreagă.

Planul a eşuat, pentru că Klaus Iohannis a respins numirea lui Sevil Shhaideh premier şi procedura s-a decalat pentru luna ianuarie. Cert este un ucru. Tensiunea în societatea civilă creşte. Orice se scrie despre Justiţie este citit cu aviditate.

Varianta pesimistă. Tehnica paşilor mărunţi

În Tehnica loviturii de stat tiptil, în România liberă, explicam, pe 16 iunie 2016, modalitatea cea mai perversă de acţiune a acestor infractori de stat. Există posibilitatea ca acum, în privinţa castrării Justiţiei, să lucreze astfel. Fiecare pas în sine este insignifiant şi aparent inofensiv.

Dacă însă pui la cap elementele disparate intenţionat, tabloul de ansamblu este acelaşi: instaurarea unui regim despotic al borfaşilor. Este posibil ca actuala modalitatea segmentată de acţiune parlamentară şi extraparlamentară să aibă legătură exact cu această tactică extrem de periculoasă.

Românii sunt însă foarte informaţi. În înţelepciunea sa, poporul român a înţeles probabil că nu mai are sens să iasă decât atunci când forţa masei va fi atât de mare, încât clasa politică coruptă va fi efectiv rasă din stratos.

Citeşte şi
Ludovic Orban: Tudorel Toader este o ruşine pentru România!

Premierul Ludovic Orban a declarat că ”Tudorel Toader este o ruşine pentru România”, comentând decizia Read more

Tudorel Toader va fi dat afară din Comisia de la Veneţia

Ministerul Justiției propune Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Read more

Tudorel Toader, zis Gargamel, rămâne rectorul Universităţii din Iaşi

Fostul ministru al Justiţiei din cea mai neagră perioadă a Epocii Dragnea a fost reales Read more

Silvian Man, student, candidează la funcţia de rector al Universităţii din Iaşi

Silvian-Emanuel Man, student al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță că și-a depus candidatura Read more

Absolvenţii Universităţii din Iaşi îi cer lui Tudorel Toader să plece

Un banner pe care au fost scrise aproape numele celor 1.000 de absolvenţi ce au Read more

Tudorel Toader este prezent pe tomberoanele din Iaşi

Abţibilduri cu chipul lui Tudorel Toader şi-au făcut apariţia pe numeroase tomberoane din Iaşi, în Read more

Lui Tudorel Toader Reset Iaşi i-a făcut cerere de procedură disciplinară

Reset Iaşi afirmă că Tudorel Toader ar fi folosit imaginea Universităţii din Iaşi în activitatea Read more

Tudorel Toader decide în continuare ce judecători merită să fie la ÎCCJ

Forumul Judecătorilor l-a descoperit pe inebranlabilul Tudorel Toader într-o comisie care alege magistraţii ce pot Read more

Tudorel Toader scrie Comisiei de la Veneţia că nici gur-a flori nu i-a mirosit

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneția, Read more

Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca Tudorel Toader trebuie sa fie „retras” din Read more

Share